Simona Ionescu / Redactor Șef

Cărarea unde  dispar oamenii. Enigmele din Carpați

Cărarea unde  dispar oamenii. Enigmele din Carpați
Românii au o mulțime de legende incredibile. Despre cărarea unde dispar oamenii, Babele și Sfinxul din Bucegi cele mai cunoscute. Mulți au povestit despre energiile inexiplicabile din aceste locuri.

Când se lasă ceața pe Jepii Mici, din Bucegi, apare o cărăruie de doar 20 de centimetri. Cine se încumetă să treacă pe aici a dispărut. Poveste sau un fenomen paranormal?

Enigmele din Carpați

Enigmele din Carpați atrag ca un magnet. Pentru că nu există explicații, acestea devin legende. Românilor le plac poveștile și au sute de legende foarte frumoase. De departe, în jurul Sfinxului și al Babelor din Bucegi sunt cele mai multe mărturii despre fenomene inexiplicabile. Au venit și savanți să cerceteze dacă este adevărat că aici se află un „pol energetic“.

Alte legende legate de Munţii Bucegi spun că locurile sunt împânzite de tuneluri subterane de zeci de kilometri. Așa s-ar explica cele câteva sute de cutremure din 1993, nici acum explicate de specialişti. Tot aici, ar exista izvoare miraculoase care vindecă boli incurabile.

Oamenii din zonă spun că pe traseul Jepii Mici, urcând pe Valea Comorilor, există o cărare unde dispar oamenii

Cărarea unde  dispar oamenii

Un loc miraculos se află pe traseul de pe Jepii Mici, recomandat doar celor experimentaţi pe timp de vară. Iarna, traseul este închis.

Oamenii din zonă spun că pe traseul Jepii Mici, urcând pe Valea Comorilor, există o cărare unde dispar oamenii. În anumite condiţii meteorologice, mai ales vara, când pe munte se lasă o ceaţă grosă, apare o cărare îngustă de doar 20 de centimetri lățime.

Poteca este paralelă cu cea principal, iar cei care s-au încumetat să meargă pe acest traseu au reapărut în alte locuri din Bucegi. Erau buimaci, dezorientaţi, chiar răniţi, iar mulţi au disparut definitiv. Asta este legenda.

În realitate, această cărare nu există, dar este o iluzie când se lasă ceața groasă. Oamenii locului spun că zona este o poartă temporală sau o deschidere către lumea de dincolo.

Mai ales vara, pe munte se lasă o ceaţă groasă

Ce explicații ar putea fi

Sunt mai multe mărturii pe forumurile dedicate fenomenelor paranormale din Bucegi. Mai mulți povestesc că atunci când se lăsa ceața, lumina devenise opacă, fără cer şi pământ de jur împrejur. Păsările amuțesc brusc. La un moment dat, apare o cărăruie prin ceață. Este momentul când se instalează panica. Mulți au ajuns la spital cu răni inexplicabile, alți excursioniști au dispărut.

Renumele de „paranormal“ al Jepilor îşi are rădăcinile şi în numeroasele accidente grave, foarte grave sau mortale care s-au produs aici. Numeroşi turişti şi-au pierdut viaţa pe cărarea Jepilor Mici, care este recomandată doar celor bine echipaţi şi antrenaţi.

Din cauza terenului instabil, a zăpezii, prezentă chiar şi vara, a râurilor mici şi înşelătoare care fac poteca aluncoasă, te poţi dezechilibra şi cădea în abruptul muntelui.


Creațiile bizare ale naturii. Sfincșii din România

Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre