Simona Ionescu / Redactor Șef

Case ciudate și bântuite. Și celebrul designer Pierre Cardin a avut o așa locuință

Case ciudate și bântuite. Și celebrul designer Pierre Cardin a avut o așa locuință
Ceea ce o persoană ar putea găsi foarte atrăgător la o casă, alta ar putea vedea un lucru neobișnuită. Cum arată cele mai ciudate case din lume.

Cele mai ciudate case din lume au fost adesea construite pentru a insufla un sentiment de uimire, surpriză, șoc sau amuzament celor care le privesc. În ciuda aspectului lor ciudat și a formelor neconvenționale, multe dintre aceste case ciudate reușesc totuși să funcționeze practic ca reședințe.

Winchester Mystery House (1906) din California, printre „cele mai bântuite” din lume

Winchester, și ciudată și bântuită

Această casă victoriană este renumită pentru ciudățeniile arhitecturale și pentru absența unui plan general de construcție. Sarah Winchester a început construcția casei sale după ce soțul ei a murit în 1881. Au fost angajați tâmplari care au lucrat la casă zi și noapte până când aceasta a devenit un mastodont de șapte etaje.

Winchester nu a angajat niciun arhitect și a extins casa într-un mod aleatoriu, ceea ce a dus la numeroase anomalii, cum ar fi uși sau scări care nu duc nicăieri. Mai multe rapoarte de după moartea ei au legat aceste particularități de credința ei în fantome. Este frecvent menționată ca fiind una dintre cele mai bântuite locații din lume, însă nu există nicio dovadă care să susțină această afirmație.

Beer Can House (1968) in Houston, Texas

Casa din cutii de bere din Texas

Cu toții am avut un prieten în facultate care colecționa un perete de cutii de bere în dormitoare în loc să le arunce. Dar John Milkovisch a dus acest lucru la un cu totul alt nivel și a decis să își decoreze întreaga casă din Houston, Texas, cu sticle de bere și cutii. Deși la prima vedere a fost privit ca un ciudat, în timp casa a devenit o icoană a artei populare din oraș.

Începând de la sfârșitul anilor 1960, a încrustat blocuri de lemn roșu și de beton cu mii de pietre, marmură și bucăți de alamă și metal și a creat cu ajutorul blocurilor jardiniere, garduri, terase și multe alte obiecte. Chiar și curtea avea să devină în cele din urmă doar o suprafață de ciment „orbitor”, deoarece se pare că s-a săturat să tundă gazonul. În prezent, Orange Show Center for Visionary Art funcționează ca organizație non-profit care conservă opere de artă unice.

Mushroom House în Perinton, New York

Casa ciupecă din Perinton

Multe basme și cărți pentru copii prezintă căsuțe cu ciuperci locuite de mici zâne. Totuși, nu mulți oameni au ocazia să experimenteze acest lucru în viața reală, cu excepția, poate, a celor care locuiesc în această faimoasă casă „ciupercă”, o casă destul de neobișnuită din Perinton, New York. Locuința a fost construită la începutul anilor 1970 pentru Robert Antell și soția sa Marguerite. Fiecare pod are un acoperiș în formă de ciupercă și este închisă cu pereți cu ferestre în jurul ei. Există un al cincilea pod neacoperit, care servește drept punte deschisă.

The Bubble House a fost casa de vacanță a lui Pierre Cardin

Casa de vacanță a lui Pierre Cardin

Antti Lovag, un arhitect maghiar, a proiectat Bubble Palace, o casă imensă din Cannes, Franța. Aceasta a fost proiectată pentru omul de afaceri francez Pierre Bernard și a fost achiziționată ulterior ca locuință de vacanță de către creatorul de modă Pierre Cardin. Arhitectul disprețuia liniile drepte, pe care le vedea ca pe un atac asupra naturii, așa că a proiectat casa ca pe un spațiu jucăuș și vesel, care promova o curgere spontană și naturală.

Deși Pierre Bernard nu a locuit niciodată efectiv la palat, l-a considerat ca fiind paradisul său personal. După ce a decedat în 1991, celebrul designer Pierre Cardin a cumpărat locuința ca și casă de vacanță, apoi aceasta a fost scoasă la vânzare în 2017, dar nu a reușit să atragă un cumpărător. Când Cardin a decedat, în 2020, au existat sugestii ca aceasta să fie transformată într-un loc de expoziție de artă. Bubble House cuprinde 10 dormitoare, mai multe piscine, un lounge cu vedere panoramică și chiar un teatru în aer liber care poate găzdui 500 de persoane. (va urma)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre