De-a lungul timpului, medicii s-au confruntat cu povești de-a dreptul fascinante. Cazuri cu adevărat ieșite din comun.
Cele mai ciudate cazuri care au șocat lumea medicală
Un caz care nu a fost explicat nici până în zilele noastre este al unei tinere din Australia căreia de la vârsta de 11 ani i se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun. Timp de trei zile pe săptămână ochii i se închid în mod involuntar. Și oricât de multe eforturi ar face, nu-i mai poate deschide. Surprinzător este faptul că după această perioadă, totul revine la normal.
Trăiește normal, desi nu are creier
Cercetătorii din China au făcut o descoperire uluitoare: o femeie care, deși nu are creier, trăiește normal. Astfel, s-a ajuns la concluzia că părțile componente ale creierului sunt capabile să preia o sumedenie de funcții. Iar dacă una dintre acestea lipsește nu înseamnă că suntem mai puțin inteligenți.
Tot o viață absolut normală o are și un bărbat din Franța, în ciuda faptului că îi lipsește 90% din creier.
Sindromul Ierusalim
O altă maladie cu care s-a confruntat lumea medicală de-a lungul timpului este sindromul Stendhal, boală care se declanșează ca urmare a vizionării unor superbe opere de artă. Simptomele sunt de la simpla amețeală și bătăi rapide ale inimii până la halucinații, leșin și confuzie.
Specialiștii afirmă că afecțiunea este de cele mai multe ori în strânsă legătură cu lucrările de artă din Florența și Italia.
Un alt sindrom care a lăsat medicii fără cuvinte este cel numit Ierusalim, boală cu care s-au confruntat multe persoane care vizitează orașul cu același nume.
Cum se manifestă maladia? De cele mai multe ori bolnavii sunt convinși că se află într-o misiune religioasă. Dar au existat și cazuri când au trăit cu impresia că întruchipează o figură biblică. Acesta este motivul pentru care se îmbracă frecvent în haine de culoare albă și ies în stradă unde încep să predice. Se spune că începând cu anul 1980 au existat 100 de cazuri raportate într-un singur an.
Sursă foto: romedic
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook