Simona Ionescu / Redactor Șef

Cimitirul blestemat. Cine fură de acolo pățește lucruri rele

Cimitirul blestemat. Cine fură de acolo pățește lucruri rele
Într-un loc din Scoția a fost descoperit un cimitir care ar putea avea o vechime de 4.000 de ani. Localnicii nu se mândresc cu el. De fiecare dată când un turist fură ceva de acolo este urmărit de blesteme grele.

Încă sunt multe mistere pe Pământ pe care nici cei mai pricepuți oameni de știință nu le pot explica. Clava Clava Cairns este un cimitir bine conservat din epoca bronzului, datând de aproximativ 4.000 de ani. Se compune din trei cercuri de pietre în picioare cu camere de înmormântare în mijloc. Înconjurat de mister, nimeni nu știe exact cine a fost îngropat aici sau ce ritualuri au avut loc. Dar, cine a plecat cu un ”suvenir” din cimitir a pățit-o.

Cimitirul blestemat. Cine fură de acolo pățește lucruri rele

Cimitirul blestemat din Scoția se numește Clava Clava Cairns. Este bine conservat și datează din epoca bronzului. Oamenii de știință au estimat că are o vechime între 1.500 și 4.000 de ani.

Site-ul constă în principal din ceea ce pare a fi trei grămezi circulare de roci de aproximativ 50 de metri în diametru, înconjurate de pietre în picioare. Două dintre cele trei morminte sunt denumite „morminte de trecere”. Sunt un fel de dealuri rotunde de pietre stivuite la o înălțime maximă de 3 metri, cu un coridor îngust care duce spre centru.

Se știe că pietrele se aliniază cu punctul în care apune soarele la solstițiul de iarnă.

Săpăturile din 1828 și 1858 au descoperit câteva oase umane și dovezi ale incinerărilor. Nu există suficiente corpuri pentru a fi un cimitir pentru un sat, nici măcar unul mic. Cu toate acestea, unii savanți spun că structurile nu au fost folosite pentru îngroparea oamenilor de rând. Au fost rezervate doar pentru câțiva indivizi care, dintr-un anumit motiv, au fost considerați demni în mod special.

Cimitirul blestemat din Scoția se numește Clava Clava Cairns. Este bine conservat și datează din epoca bronzului

O poveste cu peripeții

Scoțienii nu fac reclamă acestui loc unic pe planetă, nici măcar localnicii. Ei știu că turiștii trecuți pe aici au fost urmăriți de blestem. O poveste relativ recentă vorbește despre un turist belgian.

În urmă cu 20 de ani, un turist belgian a luat acasă o piatră de la Clava Cairns ca suvenir.

”Erau destule acolo” și-a motivat el gestul. De când a furat piatra, asupra lui și familiei s-au abătut o mulțime de nenorociri. Fiica și-a fracturat piciorul coborând din mașină. Soția și-a pierdut actele și o sumă importantă de bani. Belgianul și-a rupt o mână și a fost dat afară de la serviciu. Toată familia a făcut grip asiatică, singurii din orășelul lor. Abia au scăpat cu viață.

Acest șir de nenorociri l-a convins pe belgian că făcuse o greșeală luînd piatra din necropola din neolitic. Așa că a trimis autorităților din Scoția un pachet cu piatra, cu rugămintea să fie pusă la locul ei, la Clava Cairns.

Este ciudat că localnicii nu fac publicitate la situl arheologic și nu încurajează turiștii să-l viziteze. ”Este un loc rău, un loc blestemat, nu este bine să tulburăm locul acela”, spun localnicii.

Un detaliu derutant este prezența a ceea ce este cunoscut sub numele de „semne de cupă”. Acestea sunt crestături circulare care au fost cioplite în mod intenționat pe suprafața multor pietre

Ciudățenii în cimitir

Lângă Castelul Cawdor, din Scoția, se află un cuib de trei obiecte misterioase cunoscute sub numele de Clava Cairns, numite și Balnuaran din Clava. Cercetările științifice au dezvăluit puțin despre originea structurilor. Atribuie construcția ca un monument a primilor locuitori ai Scoției.

Un detaliu derutant este prezența a ceea ce este cunoscut sub numele de „semne de cupă”. Acestea sunt crestături circulare care au fost cioplite în mod intenționat pe suprafața multor pietre. Savanții încă dezbat scopul acestor sculpturi rotunde. Nu se poate spune dacă semnele cupei au fost făcute în pietre în momentul construirii cairnelor. Este posibil ca constructorii să fi folosit bolovani care fuseseră sculptați anterior de o civilizație chiar anterioară. Sursa: historicmysteries.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre