Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciudata poveste a contesei unguroaice. Vampir, vrăjitoare, ucigașă

Ciudata poveste a contesei unguroaice. Vampir, vrăjitoare, ucigașă
Șocanta poveste despre Lady, Tiger of Csejthe sau Blood Countess, Erzsébet (Elizabeth) Báthory a Ungariei. Se spune că contesa Báthory s-a scăldat în sângele celor 650 de servitoare pe care le-a violat, torturat, le-a băut sângele și apoi le-a ucis.

Contesa a fost condamnată la închisoare pe viață și zidită într-un turn al castelului ei. Reputația ei a rămas de vampir, lesbiană și vrăjitoare.

O poveste șocantă!

Bathory locuia în Castelul Csejthe, în afara orașului Bratislava, când zvonurile despre uciderea în masă au început să circule la mijlocul anilor 1590. La mijlocul anului 1596, Erzsébet Báthory, care locuia încă în castel, avea trei copii: fiicele Anna, Orsolya (Orsika) și Katalin (Kata) și era însărcinată cu fiul lui András.

Înregistrările arată că din acest an au început rapoartele contesei, alături de fiica ei Anna și de alți complici, care au ucis zeci de copii, exclusiv servitoare între 10 și 14 ani.

Mai târziu, toți complicii ar fi de acord că Anna Darvolya i-a învățat cum să-i tortureze și să-i omoare pe acești copii și toți au fost de acord că contesa Báthory a luat un bici, cudgel, pumnal, fier de foc, ac, sau tăierea bătăilor la ei.

De asemenea, se spune că contesa a mușcat bucăți de carne de la fete și le-a atacat cu cuțite. Alte zvonuri spun că le-a torturat în moduri de nedescris.

Regele intră!

Această poveste șocantă a continuat ani de zile, până când ordinele primite de la rege la 27 decembrie 1610 l-au trimis pe Thurzó, din Bratislava, într-o plimbare de două zile la Castelul Csejthe. El și oamenii lui au sosit în noaptea de 29 decembrie 1610, pregătiți să o prindă pe contesa Erzsébet Báthory.

Când oamenii săi au intrat în Castelul Csejthe în acea noapte, după cum amintesc scrisorile lui György Thurzó, au găsit cadavrele fetelor moarte împrăștiate. Toate aveau urme de torturi. Erau bătute, arse și înjunghiate. În câteva ore, peste 100 de cadavre și victime au fost găsite în interiorul castelului.

Au zidit-o!

Thurzó a arestat-o ​​pe contesă, pe toți copiii și complicii ei. Cu toții au fost duși la Bratislava pentru proces.

Datorită poziției pe care o avea, i-a fost arătată îndurare. Regele a declarat în cele din urmă că contesa Báthory nu va fi adusă în judecată publică.

Thurzó a intermediat imediat un acord inteligent: în lumina dovezilor, el a recomandat sentința inițială de perpetuis carceribus (închisoare pe viață), mai degrabă decât pedeapsa cu moartea. Din ordinul Parlamentului, numele Erzsébet Báthory nu va mai fi rostit niciodată în societatea politicoasă.

Pietrarii au sosit la scurt timp după aceea pentru a-și îndeplini sentința finală: ea nu trebuia niciodată să fie eliberată din închisoare.

Contesa a înviat din morți?

În noaptea de duminică, 21 august 1614, contesa Erzsébet Báthory a murit și a fost găsită a doua zi. Potrivit unui slujitor al fiului ei, Pál Nádasdy, Erzsébet a fost înmormântat la biserica din Csejthe la 25 noiembrie 1614. Rămășițele ei ar fi fost duse înapoi la moșia familiei Báthory în 1617.

Rapoartele din noiembrie 1619 susțin că mormântul ei a fost găsit, dezgropat și corpul ei a dispărut. Mai târziu în luna respectivă, se pare că au fost descoperite cadavrele mai multor fete tinere, lângă Csejthe Caetle, scurse de sânge.

Probe care sugerează că giganții au existat în trecut

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre