Simona Ionescu / Redactor Șef

Coincidențe macabre între accidentul pilotului Adrian Iovan și ultimul episod al serialul „Anatomia lui Grey”. Ce se întâmplă în fiecare an la parastas

Coincidențe macabre între accidentul pilotului Adrian Iovan și ultimul episod al serialul „Anatomia lui Grey”. Ce se întâmplă în fiecare an la parastas
Cu nouă ani în urmă, când s-a aflat de accidentul pilotului Adrian Iovan, toată România a fost șocată.

De nouă ani, Romanița Iovan și fiul său, Albert, urcă în Munții Apuseni să-l comemoreze pe pilotul Adrian Iovan.

Moartea pilotului Adrian Iovan seamănă incredibil de mult cu ce s-a întâmplat în ultimul episod al celebrului serial Anatomia lui Grey. E vorba de cinci coincidențe care ridică oricăi persoane multe semne de întrebare. Ambele accidente au avut loc în zone de munte, iar pilotul a murit în ambele cazuri.

 

De asemenea, avioanele transportau medici, iar rezidenta și-a pierdut viața și în film și în realitate. Nu în ultimul rând, numărul răniților a fost același: cinci. Cu nouă ani în urmă, Adrian Iovan a plecat de la București spre Oradea, având la bord un echipaj medical. Nenorocirea s-a produs în zona localității Fântânele din județul Cluj. Soțul Romaniței Iovan a plecat la cele veșnnice pe 20 ianuarie 2014.

“Simțim toți că sufletul lui probabil a rămas acolo, din moment ce ne îndeamnă să facem pomenirea la locul evenimenului”

Într-o declarație pentru Impact, creatoarea de modă Romanița Iovan a explicat și care e motivul pentru care niciodată nu a făcut parastas în București, preferând, ca în fiecare an, să meargă șapte kilometri pe jos, pentru a ajunge la locul accidentului.

„Ne rugăm ca memoria colectivă să aibă grijă de numele lui Adrian. Simțim toți că sufletul lui probabil a rămas acolo, din moment ce ne îndeamnă să facem pomenirea la locul evenimenului. A fost un eveniment tragic, nu că s-a întâmplat ca la sfârșitul vieții să fim în altă lume, iar cei care au rămas să ne poarte un omagiu.

Tragedia însăși care are o rezonanță extraordinară în sufletele familiei și ale prietenilor lui, asta e esența demersurilor noastre. E o tragedie ce s-a întâmplat din motive lesne de înțeles și din păcate multe dintre ele țin de profesionalism, omenie și de grijă față de om, într-o societate nepregătită pentru orice. De aceea marcăm acel moment acolo unde Adrian și-a dat ultima suflare. Acolo murim de frig, în secolul XXI, susține Romanița Iovan.

“Moții de acolo, ei sunt eroii, nu există alții”

Surprinzător sau nu, creatoarea de modă susține că ori de câte ori îi face parastasul regretatului soț, indiferent cât de mult a nins până în ziua respectivă, în ziua respectivă iese soarele.  “Aceasta își pune amprenta asupra unei colectivități care mai are încă suflet, ceea ce acum e o categorie rară.

Iar noi suntem înconjurați de oameni care mai au suflet, mă refer la moții de acolo, ei sunt eroii, nu există alții. Și nu în ultimul rând primarul și viceprimarul care ne sprijină în demersul nostru. Și vremea ține cu noi, zici că e un dar de la Dumnezeu. Indiferent cum e până atunci, cât de frig e, cât a nins de fiecare dată, când urcăm pe munte în Apuseni, se face soare”, a spus creatoarea de modă.

Drumul spre munte îi poartă numele

Drumul până la locul accidentului este acum asfaltat și poartă numele de Adrian Iovan. E modul moților de a-i mulțumi pentru tot ce a lăsat în urmă. „Drumul asfaltat a fost construit recent și îi poartă numele. Totul e legat de acest eveniment tragic. Și mulți au această pornire pentru că gândesc sănătos.

Nu e nimic întâmplător. Chiar sunt niște sentimente legate strict de acea tragedie, de faptul că Adrian a murit de frig. E bine ca atunci când cineva moare, să-i păstrezi memoria colectivă, cât mai mult, atunci îi faci și lui bine. Iar cine are suflet, are sentimentul că și lui își face bine.

Suntem un colectiv compact. În fiecare an, mai apare câte cel puțin o persoană care-și manifesă dorința de a merge cu noi. Moții de aici sunt niște oameni extraordinari”, a adăugat Romanița. Pentru prima dată în nouă ani, creatoarea de modă și fiul său au fost însoțiți la parastas de micuțul Maple, cățelul de doar trei luni ai lui Albert.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre