Simona Ionescu / Redactor Șef

Dispariția inexplicabilă a unui om de știință. Bărbatul a apărut misterios într-o fotografie, 20 de ani mai târziu

Dispariția inexplicabilă a unui om de știință. Bărbatul a apărut misterios într-o fotografie, 20 de ani mai târziu
Om de știință, Ettore Majorana s-a născut în Italia, în 1906. A dispărut brusc și s-a presupus că a murit pe 27 martie 1938, la vârsta de 32 de ani.

S-a susținut că Ettore Majorana a dispărut brusc în circumstanțe foarte misterioase în timp ce mergea cu o navă de la Palermo la Napoli.

Aproape 20 de ani mai târziu, Ettore Majorana a fost fotografiat în Argentina, arătând încă exact ca în 1938. În timp ce au circulat zvonuri despre moartea sa, nimic nu a fost dovedit până în 2011.

Ettore Majorana a apărut în Buenos Aires după Al Doilea Război Mondial

În martie 2011, biroul Procurorului de la Roma a anunțat o anchetă cu privire la o declarație ciudată, făcută de un martor, despre o întâlnire cu Majorana în Buenos Aires în anii următori de după Al Doilea Război Mondial. 

Acesta susținea că Ettore Majorana i-a dezvăluit o serie de descoperiri științifice majore. Martorul a mai susținut că, după ce l-a întâlnit pe Majorana a doua oară, acesta a dispărut și, prin urmare, nu putea oferi mai multe detalii despre descoperirile științifice pe care acesta i le dezvăluise.

La 7 iunie 2011, mass-media italiană a raportat că RIS-ul carabinierilor a analizat o fotografie a unui bărbat făcută în Argentina în 1955, găsind zece puncte de asemănare cu chipul lui Ettore Majorana. Carabinierii au declarat că în fotografie era aproape sigur Majorana, care a dispărut cu aproape 20 de ani înainte ca fotografia să fie făcută.

Ciudat era că Majorana arăta aproape la fel în fotografiile din 1938 și în cele din 1955. Carabinieri nu au făcut niciun comentariu despre lipsa sa de îmbătrânire.

Ciudată descoperire

Ettore Majorana a fost un om de știință, inginer și matematician strălucit, precum și un fizician teoretic (care a lucrat la mase de neutrini). Ecuația Majorana și fermionii Majorana îi poartă numele.

În 1937, Majorana a prezis că ar putea exista o particulă stabilă în natură, atât materie cât și antimaterie. În experiența noastră de zi cu zi, există materie (care este abundentă în universul nostru cunoscut) și antimaterie (care este foarte rară). În cazul în care materia și antimateria se întâlnesc, ambii se anihilează, dispărând într-un fulger de energie.

Pască cu aluat fraged de ciocolată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre