Până în 2009, peștera din Vietnam nu a fost cunoscută publicului larg. Asta s-a întâmplat după ce un cioban și-a înfrânat frica și a intrat în grotă, iar apoi un grup de oameni de știință a făcut un studiu amplu.
În Vietnam se găsește cea mai mare peșteră din lume. A fost considerată un loc bântuit
Sunt multe peșteri pe pământ deosebite, dar nici una nu se compară cu Hang Son Doong din Parcul Național Phong Nha-Ke Bang, provincia Quang Binh a Vietnamului. Aceasta este considerată de specialiști ca fiind cea mai mare din lume și o bună perioadă s-a crezut că este un loc bântuit. Asta pentru că din interiorul peșterii s-au auzit mereu zgomote care i-au speriat pe localnici.
A început să fie cunoscută lumii abia în 2009
Din acest motiv până în anul 1991 nimeni nu a pășit înăuntru, când un cioban și-a luat inima în dinți. Dar comoara Vietnamului a fost început să fie cunoscută lumii în 2009, după ce mai mulți specialiști de la British Cave Research Association au făcut un studiu amplu. Pe de altă parte, există informații că în perioada anilor 1960 și 1970 ar fi fost folosită ca adăpost împotriva bombardamentelor.
Stalagmite înalte de 70 de metri
Adevărată operă de artă a naturii, peștera se întinde pe o suprafață de 5 kilometri, are o lățime de 200 de metri și o înălțime de 150, iar stalagmitele în acest loc se spune că ajung până la înălțimea de 70 de metri. Peștera este bogată în vegetație în interior și adăpostește totodată un râu de o frumusețe greu de descris în cuvinte.
Număr limitat de turiști
Prima dată peștera a primit turiști în anul 2013, când fiecare membru al grupului a trebuit să plătească suma de 3000 de dolari. Turiștii care vor să facă o plimbare în inima peșterii au nevoie de autorizație, iar cererile se dau doar în număr limitat. Până în prezent, se știe că au fost acordate doar 250 de permise.
Sursă foto: blog.dertour
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook