Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul dispariției oamenilor în Triunghiul Alaska. Se crede că ar fi luați de ființe din alte dimensiuni

Misterul dispariției oamenilor în Triunghiul Alaska. Se crede că ar fi luați de ființe din alte dimensiuni
În adâncul munților accidentați și al pădurilor dese din Alaska se află Triunghiul Alaskăi, unde peste 20.000 de oameni au dispărut din 1988 și până acum. Nimeni nu știe de ce, dar se crede că ar fi fost luați de ființe din alte dimensiuni.

Deși mai puțin cunoscut decât Triunghiul Bermudelor, Triunghiul Alaska deține recordul pentru cele mai misterioase dispariții. Să fie oare oamenii luați de ființe din alte dimensiuni, așa cum spun zvonurile?

Creaturi terifiante

Terenurile dificile și vremea aspră contribuie la numărul mare de dispariții, mai ales în contextul prevalenței avioanelor private. Cu toate acestea, poveștile din spatele acestor dispariții sfidează adesea orice explicație.

Aeronavele au dispărut fără urmă și chiar personalul de căutare și salvare n-a mai fost găsit în timpul operațiunilor. Din punct de vedere geografic, Triunghiul Alaska se întinde între Anchorage și Juneau, în sud, și Utqiagvik (fostul Barrow), pe coasta de nord.

Nu au fost găsite niciodată epave sau cadavre

Personalități proeminente, precum liderul majorității din Camera Reprezentanților Hale Boggs și congresmanul Nick Begich, au dispărut în 1972 în timp ce zburau de la Anchorage la Juneau. În ciuda eforturilor ample de căutare, inclusiv a avionului dispărut și a ocupanților acestuia – pilotul Don Jonz și Russell Brown de la Begich – nu au fost găsite niciodată cadavre sau epave.

Un alt caz enigmatic îl implică pe Gary Frank Sotherden, un newyorkez în vârstă de 25 de ani care a dispărut în timpul unei partide de vânătoare în 1970. În 1997, un craniu uman găsit de-a lungul râului Porcupine a fost identificat ulterior ca fiind al lui Sotherden prin analiza ADN în 2022. Anchetatorii armatei americane au concluzionat că acesta a murit probabil în urma unei întâlniri cu un urs.

OZN, fantome și creaturi agresive

Legătura percepută a Triunghiului Alaska cu supranaturalul și teoriile conspirației ste extinsă. Sunt raportate frecvent apariții de OZN-uri, fantome și creaturi agresive asemănătoare lui Bigfoot sau Yeti.

Diversele explicații ale disparițiilor variază de la perturbații electromagnetice care afectează busolele până la răpiri extraterestre și întâlniri cu un monstru mâncător de oameni cunoscut sub numele de Wendigo, o ființă mitologică cu rădăcini în folclorul triburilor Algonquin First Nations.

Martorii oculari dintr-un documentar difuzat de Discovery Channel au relatat misterioase apariții de OZN-uri în zonă, descriind obiecte triunghiulare care sfidau normele aviației convenționale.

Monstruosul Montiak

Rapoartele unor salvatori cu experiență care investigau cazuri de persoane dispărute au dezvăluit întâlniri cu voci fantomă, confuzie și amețeli, atribuite unei caracteristici necunoscute a sălbăticiei din Alaska. Folclorul local sporește intriga, relatând povești despre creaturi terifiante, precum monstruosul Montiak.

Unii spun că aceste ființe ar putea veni din alte dimensiuni și ar traversa portaluri, răpind ocazional persoane. Studiile geologice relevă anomalii magnetice negative care pot perturba sistemele electronice și de navigație, creând posibil aceste portaluri către alte dimensiuni, după cum speculează unii cercetători.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre