Dacă despre Manuscrisul Voynich și codurile criptice ale Ucigașului Zodiacului, s-a mai auzit, sunt puțini cei care au idee de Inscripția Shugborough. Un monument atașat unui mare conac din Anglia care prezintă o ghicitoare indescifrabilă, pe care nici măcar Darwin și Dickens n-au putut să o rezolve.
Palatul Shugborough Hall din Staffordshire
Pe terenul de la Shugborough Hall din Staffordshire se află un monument care înfățișează o replică a capodoperei lui Nicolas Poussin „Păstorii din Arcadia”.
Sub această replică se află o serie de litere care par a fi lipsite de sens. Nimeni nu știe ce înseamnă acest lucru, iar istoria nu ajută. Monumentul este o construcție de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Unii susțin că misteriosul cod este o adăugare ulterioară, deoarece documentele nu menționează codul până în secolul al XIX-lea.
Teorii privind codul inscripției Shugborough
De-a lungul timpului, au existat diverse „soluții” pentru literele aparent aleatorii. Potrivit unei teorii, George Anson, a criptat, probabil, un acrostih al unui scurt poem în latină în memoria soției sale decedate. Acest vers se traduce în engleză prin:
„Cea mai bună dintre soții, cea mai bună dintre surori, cel mai devotat văduv dedică virtuților tale”. O altă încercare de rezolvare a enigmei presupune că literele sunt acrostihuri în latină pentru anumite versete biblice. Alții au sugerat că literele reprezintă inițialele unor rezidenți notabili din Shugborough Hall și din împrejurimile sale.
Literele descifrate arată unde ar fi Sfântul Graal
Etalon al multor mistere, s-a sugerat și că literele, odată descifrate, vor spune unde se află Sfântul Graal. Cineva a speculat că, de fapt, codul este în limba norvegiană, iar orice încercare de a folosi latina sau engleza pentru a descifra codul este inutilă. Inscripția nu reprezintă deloc litere, ci este de fapt un șir de numere, susțin alte voci de cercetători.
Printre cei care nu au reușit să rezolve enigma o dată pentru totdeauna se numără și Dickens, dar și Darwin, care s-au declarat învinși și au lăsat inscripția misterioasă pentru ca generațiile următoare să o deslușească.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook