Simona Ionescu / Redactor Șef

OZN-ul a dezactivat o rachetă nucleară! Foști oficiali americani fac declarații șocante

OZN-ul a dezactivat o rachetă nucleară! Foști oficiali americani fac declarații șocante
Mai mulți foști oficiali americani dezvăluie cum un OZN în formă de disc a interceptat o rachetă nucleară și a dezactivat-o cu „raze laser” în aer deasupra Californiei.

Foști oficiali americani au declarat că au văzut o înregistrare video cu un OZN care dezactivează o rachetă nucleară. Înregistrarea video a fost făcută pe 15 septembrie 1964, dar a dispărut.

Nava avea formă de farfurie

Armata americană se află în posesia unei înregistrări video cu un OZN care aparent dezactivează un focos nuclear în timpul unui test de rutină, potrivit mai multor foști oficiali. Aceștia susțin că înregistrarea video în cauză a surprins o navă în formă de farfurie care se învârte în jurul focosului fals, neînarmat, la scurt timp după ce acesta s-a desprins de la propulsorul rachetei Atlas, apoi trage patru fascicule de lumină spre focos, dezactivându-l.

Ofițeri în retragere din Forțele Aeriene ale SUA, locotenentul Bob Jacobs și maiorul Florenze Mansmann, susțin că au vizionat înregistrarea întâlnirii din 1964 înainte ca aceasta să dispară. Foștii oficiali făceau parte dintr-o echipă responsabilă cu înregistrarea video a lansărilor de teste de rachete din California cu ajutorul unor echipamente de fotografiere și filmare telescopică.

Agenții CIA au confiscat imaginile

Două zile mai târziu, după ce au vizionat înregistrarea video, ei susțin că doi agenți CIA în civil au confiscat imaginile și le-au jurat să păstreze secretul. Incredibila relatare face parte dintr-un tipar pe care unii experți în OZN-uri l-au identificat, în care OZN-urile par să interfereze cu armele nucleare. Presupusul incident a avut loc în urmă cu aproape șase decenii, pe 15 septembrie 1964, dar a ajuns recent la cunoștința publicului datorită investigației autorului Robert Hastings.

Filmări militare care arată OZN-uri

Luis Elizondo a recunoscut existența înregistrării video și a susținut că a văzut-o, potrivit unei postări din 10 februarie a lui Hastings pe site-ul The UFO Chronicles.

Elizondo spune că a fost fostul director al programului Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) al Pentagonului pentru studierea OZN-urilor și că a fost implicat în mai multe scurgeri de informații de profil înalt despre filmări militare care pretindeau că arată OZN-uri. O sursă anonimă a dezvăluit pentru Hastings că Elizondo a confirmat detaliile evenimentului în cadrul unor interviuri interne.

Reconstituire grafică a ceea ce s-a întâmplat în videoclipul din 1964, când un OZN ar fi interceptat racheta Atlas deasupra Oceanului Pacific

Nava surprinsă din greșeală pe peliculă avea formă de cupolă și de disc

În anii 1960, Jacobs era responsabil de un site militar de fotografiere telescopică din Big Sur, California, care a surprins înregistrarea video în timp ce racheta se deplasa cu câteva mii de kilometri pe oră pe traiectoria de zbor planificată deasupra Oceanului Pacific. La acea vreme, Mansmann era analist-șef al imaginilor fotografice la Baza Vandenberg Air Force Base – acum numită Vandenberg Space Force Base – din comitatul Santa Barbara, California.

„Întreaga formă de farfurie inferioară strălucea și părea să se rotească încet”

Războiul Rece progresa rapid, inclusiv o mulțime de programe de operațiuni secrete care testau echipamente militare sofisticate și secrete. Unii sceptici în privința OZN-urilor au susținut că rapoartele despre OZN-uri au oferit acoperire pentru aceste programe. Nava surprinsă din greșeală pe peliculă avea formă de cupolă și de disc, potrivit lui Jacobs și Mansmann.

Era un „disc clasic, centrul părea a fi o bulă în relief… întreaga formă de farfurie inferioară strălucea și părea să se rotească încet. (…) În punctul de lansare a fasciculului… obiectul s-a rotit ca un obiect necesar pentru a fi în poziția de a trage de pe o platformă… dar, din nou, aceasta ar putea fi propria mea presupunere din cauza faptului că am participat la lupte aeriene”, potrivit unei scrisori pe care Mansmann a scris-o despre incident în 1983.

Amenințări anonime cu moartea

40 de ani mai târziu, un anchetator al Senatului american i-a spus lui Hastings că Elizondo a confirmat această descriere într-un interviu oficial de anul trecut. „În timpul acelui interviu, fostul director al AATIP a confirmat existența înregistrării video, detaliile cu privire la ceea ce arăta și localizarea unei copii a acesteia în spațiile de lucru ale AATIP”, a scris Hastings în noua postare.

Locotenentul Bob Jacobs, la mijloc și jos, fotografiat cu echipajul său. Jacobs a relatat în presă în 1982, dar a fost ridiculizat și amenințat pentru afirmațiile sale

În ciuda faptului că Mansmann i-a spus lui Jacobs să nu discute despre ceea ce văzuseră, Jacobs a început să vorbească despre eveniment în 1982, crezând că a trecut suficient timp de la eveniment încât să poată vorbi liber despre ceea ce a văzut. Însă afirmațiile sale au fost respinse de sceptici, iar el a fost supus chiar hărțuirii și amenințărilor anonime cu moartea.

„A surprins într-adevăr un eveniment uimitor, legat de OZN-uri”

Noul raport al lui Hastings pare să se potrivească cu amintirile lui Elizondo despre înregistrarea video. Când anchetatorii s-au dus să caute înregistrarea DVD a videoclipului, acolo unde Elizondo le spusese că se află, aceasta nu era acolo, a relatat Hastings.  Și, deși înregistrarea lipsește, iar povestea cu Elizondo care a văzut înregistrarea vine la mâna a doua de la un anchetator, Hastings a raportat că are dovezi suplimentare care să o susțină:

„La 10 noiembrie 2023, o sursă de mare încredere – pe care nu am libertatea de a o identifica – mi-a spus că denunțătorul UAP (fenomene anormale neidentificate) David Grusch a confirmat în privat că Elizondo i-a spus și lui că a vizionat filmul Big Sur și că acesta a surprins într-adevăr un eveniment uimitor, legat de OZN-uri, un eveniment de interferență (…)”.

Filmul, distrus de Pentagon?

Se pare că filmul s-ar putea să se fi pierdut atunci când Pentagonul a distrus dosarele și e-mailurile lui Elizondo, a scris Hastings. Acest lucru ar fi avut loc în 2017, după ce a demisionat din funcția de director al AATIP, despre care a susținut că a fost în semn de protest față de faptul că Pentagonul a mușamalizat chestiuni legate de OZN-uri.

Luis Elizondo, fostul director al Programului avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale (AATIP) al Pentagonului, a declarat unui anchetator al Senatului că a văzut filmul din 1964

„Această mișcare extrem de neobișnuită a Pentagonului este o încălcare directă a unui ordin legal de conservare care a fost impus pe baza altor îndatoriri ale lui Elizondo la acel moment. Ordinul cere ca toate fișierele electronice și pe hârtie ale lui Elizondo să fie conservate pe termen nelimitat, inclusiv e-mailurile și corespondența”, a scris Hastings.

Radarul a confirmat un obiect aerian neidentificat

Dincolo de videoclip, există câteva dovezi limitate care susțin povestea. Un set declasificat, dar nepublicat, de date radar ale evenimentului din 15 septembrie 1964, aparent, a confirmat că un obiect aerian neidentificat a fost observat în apropierea manechinului de război. Deci, poate că ținta misterioasă urmărită pe radar în apropierea focosului a fost pur și simplu o pajură.

Pe de altă parte, este posibil să fi fost într-adevăr OZN-ul real, a cărui prezență autorul raportului de date radar probabil că nu ar fi știut, având în vedere statutul Top Secret al incidentului”, susține Hastings.

Sursă foto: Daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre