Simona Ionescu / Redactor Șef

Încă un pas spre al Treilea Război Mondial. Putin a îndreptat o super rachetă nucleară spre SUA

Încă un pas spre al Treilea Război Mondial. Putin a îndreptat o super rachetă nucleară spre SUA
Putin amenință Occidentul cu o bombă nucleară hipersonică de tip „meteorit” de 20.000 km/h. Ne așteaptă Treilea Război Mondial?

Să fie doar o chestiune de timp până ce va începe cel de-Al Treilea Război Mondial? Vladimir Putin și-a pregătit racheta hipersonică mortală „meteorit” cu o viteză de 20.000 km/h pentru luptă, într-o amenințare înfricoșătoare la adresa Occidentului.

„O rachetă balistică intercontinentală este încărcată într-un siloz de lansare”

Este singura armă de acest tip din lume, iar Vladimir Putin a avertizat că Occidentul nu are mijloacele de a o opri. Arma cu capacitate nucleară poate fi lansată în afara atmosferei terestre înainte de a lovi oriunde în lume în mai puțin de 30 de minute.

Imaginile arată cum racheta cu vehiculul său de planare hipersonic Avangard este instalată într-un siloz de lansare subteran la baza Armatei 31 de rachete din regiunea rusă Orenburg. „O rachetă balistică intercontinentală este încărcată într-un siloz de lansare cu ajutorul mecanismului hidraulic al unei unități speciale de transport-încărcare. Cele mai complexe operațiuni tehnologice durează câteva ore”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

„Avangardul este invulnerabil”

Vladimir Putin a afirmat anterior că Avangardul lovește „ca un meteorit. Avangardul este invulnerabil la interceptarea de către orice mijloc de apărare antirachetă existent și viitor al potențialului adversar” și este de neoprit de niciun sistem de apărare.

„Crește capacitățile de luptă ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei”

Pe măsură ce se apropie de țintă, vehiculul de planare Avangard se detașează de rachetă și este capabil să manevreze brusc în afara traiectoriei rachetei la viteze hipersonice de până la 27 de ori mai mari decât viteza sunetului. Formațiunea de rachete Yasnensky este treptat retehnologizată cu sistemul Avangard.

Autoritățile ruse din domeniul apărării consideră că acesta va „crește capacitățile de luptă ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei”. În anul 2018, în ce aceasta era în curs de dezvoltare, Putin a mărturisit că se duce la țintă „ca un meteorit, ca o minge în flăcări, ca o minge de foc”.

Racheta lui Putin dă fiori omenirii… Sursă foto: the sun

„Forțele lui Putin „au efectuat un test nereușit al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars”

Pe de altă parte, Serviciile de informații militare din Ucraina au declarat că mai multe teste ale rachetelor rusești cu capacitate nucleară au eșuat, într-o lovitură jenantă pentru tiran. Experții au declarat că testele nereușite ale rachetelor sale Yars și Bulava pot indica probleme serioase în ceea ce privește capacitățile nucleare de livrare ale Moscovei.

Ucraina a specificat că forțele lui Putin „au efectuat un test nereușit al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, care este elementul principal al componentei terestre a forțelor nucleare strategice rusești”, pe 1 noiembrie. Racheta a ieșit „în afara cursului”, așa cum a făcut-o anterior în timpul exercițiilor simulate din 25 octombrie.

Rusia nu a confirmat că vreunul dintre testele de rachete a eșuat, ci a susținut mai degrabă că lansările au fost un succes. Afirmațiile Ucrainei, care nu includ modul sau locul în care au eșuat testele cu rachete, vin pe fondul speculațiilor potrivit cărora Rusia a desfășurat sistemul său gigantic de rachete Sarmat cu trupe, deși l-a testat doar o singură dată.

Satan 2 este de mărimea unui bloc de 14 etaje

Cunoscut în Occident sub numele de Satan-2, „sistemul de rachete intercontinentale de neoprit cu o viteză de 15.880 km/h este de mărimea unui bloc de 14 etaje”. Înlocuiește RS-20 Voyevoda, dar, potrivit Ucrainei, este o rachetă „neterminată, imperfectă”, care „nu are niciun avantaj în ceea ce privește designul, focosul sau metodele de depășire a apărării antirachetă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre