Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea Fortului Bhangarh, cea mai bântuită ruină din India

Povestea Fortului Bhangarh, cea mai bântuită ruină din India
În timp ce te îndrepți spre fortul Bhangarh din districtul Alwar din Rajasthan, din rezervația de tigri Sariska, treci pe lângă fortul Ajabgarh. Intrarea în Bhangarh este restricționată după apusul soarelui. Ruinile sunt fascinante.

Drumul către fortul Bhangarh este ciudat. Drumul principal este căptușit cu ruinele havelisului (conac tradițional indian), cândva frumos.
Fortul Bhangarh a fost construit de către conducător Kachwaha din Amber, Raja Bhagwant Singh, pentru fiul său mai mic Madho Singh în 1573 d.Hr. Fratele lui Madho Singh era celebrul Man Singh, care era generalul lui Akbar. Madho Singh a fost urmat de fiul său Chatr Singh. Fiul lui Chatr Singh, Ajab Singh, a fost cel care a construit fortul Ajabgarh.

Însă Fortul Bhangarh este cea mai bântuită ruină (site arheologic) din India.

Vizitele sunt interzise după apusul soarelui

Există un semn publicat de Studiul Arheologic din India care interzice vizitatorii după apusul soarelui. Fortul Bhangarh din secolul al XVII-lea este înalt, neînvins și sumbru, aflat în districtul Alwar din Rajasthan.
În timp ce a fost odată o mare minune arhitecturală – construită de conducătorul local – astăzi, fortul întins și clădirile sale sunt cunoscute ca fiind cel mai bântuit site din India.

Păstrate decent, în cea mai mare parte, ruinele lui Bhangarh includ astăzi mai multe structuri impresionante, inclusiv mai multe temple, camere publice și palatul regal. În timp ce poarta sa principală este în mare parte degradată, celelalte puncte de intrare ale complexului sunt aproape intacte.
La intrare, vizitatorii se vor poticni într-o varietate de temple, inclusiv un templu Hanuman, un templu Ganesh și un templu Someshwar. Aceste structuri, împodobite cu sculpturi complicate, sunt dovada faptului că Bhangarh merită vizitat. O varietate de legende înconjoară acest mare fort, care a fost abandonat nu se știe din ce cauză.

Legenda blestemului

O altă legendă locală povestește despre un magician negru care s-a îndrăgostit de o prințesă din orașul fort și a încercat să folosească o poțiune de dragoste pentru a-i câștiga afecțiunea.
Cu toate acestea, prințesa i-a evitat mișcările aruncând poțiunea pe un bolovan, care apoi s-a rostogolit în jos către magician, zdrobindu-l. Înainte de a-și da ultima suflare, a blestemat fortul, spunând că va ajunge într-o stare în care nimeni nu ar putea trăi acolo- așa cum este astăzi.

Foto: The Culture Trip

Britney Spears, prima apariție publică după documentarul controversat „Înscenarea lui Britney Spears”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre