Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea misterioasă a prințesei Tisul. Descoperită după 800 de milioane de ani, părea că doarme

Povestea misterioasă a prințesei Tisul. Descoperită după 800 de milioane de ani, părea că doarme
În 1969, oamenii de știință sovietici ar fi descoperit corpul perfect conservat al unei femei de 800 de milioane de ani într-un sicriu de marmură. Se crede că, în conspirație cu autoritățile comuniste, s-ar fi mușamalizat descoperirea prințesei Tisul, întrucât contrazicea teoria evoluției a lui Charles Darwin. 

O poveste bizară care șochează o lumea întreagă susține că, în 1969, oamenii de știință sovietici ar fi mușamalizat descoperirea unui corp uman perfect conservat, considerat vechi de 800 de milioane de ani. Prințesa Tisul a fost găsită într-un sicriu de marmură cu un design complicat, într-o mină de cărbune de lângă satul izolat Rzhavchik Tisulskago din regiunea Kemerovo din Rusia.

Prințesa Tisul era înconjurată de un lichid roz, misterios

Descoperirea prințesei Tisul pare desprinsă dintr-un roman sau film științifico-fantastic. De altfel, pe canalul Youtube există un video de câteva minute care prezintă, tot într-un mod cinematografic, această senzațională poveste.

În adâncul unei mine de cărbune de lângă satul Rzhavchik, minerii au dat peste un sarcofag aparent neatins de timp. Înăuntru era o femeie tânără, conservată în mod straniu, ca și cum ar fi adormit recent.

Pielea ei era incredibil de albă, părul negru îi cădea în cascadă și era îmbrăcată într-o țesătură fină, necunoscută. În plus, un lichid roz misterios o înconjura, iar lângă ea se afla o cutie mică, neagră. Pe măsură ce vestea descoperirii s-a răspândit, a venit și răspunsul autorităților. Sarcofagul, împreună cu lichidul roz și misterioasa cutie neagră, au fost rapid confiscate. Povestea oficială? Nimic de văzut aici, e vorba doar de o farsă.

Civilizații antice, vizitatori extratereștri sau mușamalizări guvernamentale

Dar zvonurile au persistat. Unii săteni pretindeau că au văzut prințesa din sarcofag înainte să fie „răpită”. Apoi, o serie de decese ciudate i-au marcat pe cei care aveau legătură cu descoperirea. Minerul care a găsit prima dată sarcofagul a murit într-un accident ciudat.

Un alt miner s-a înecat. Ciudată coincidență, s-a spus la momentul respectiv. Dacă vârsta sarcofagului este reală, atunci, spun specialiștii, s-ar putea rescrie tot ceea ce se știe despre evoluția vieții pe Pământ. Ar fi putut exista cu atât de mult timp în urmă o civilizație capabilă de tehnici de conservare atât de avansate?

Sau poate că  prințesa ar  fi fost un vizitator de pe o altă planetă… Povestea prințesei Tisul este un amestec captivant de istorie, mister și speculații. Fără dovezi concrete, ea rămâne o enigmă ispititoare, o poveste spusă în șoaptă, o amintire a faptului că unele secrete sunt mai adânci decât își poate imagina cineva.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri