Simona Ionescu / Redactor Șef

Legenda uriașilor de la Coşoveni. Ce legătură aveau creaturile legendare cu Biblia

Legenda uriașilor de la Coşoveni. Ce legătură aveau creaturile legendare cu Biblia
Tărâmul românesc este un tărâm fermecat, care a dat naștere multor povești incredibile. Relieful extrem de diversificat a creat numeroase locuri magice, fiecare având o legendă care îți taie răsuflarea după ce este relatată cu emoție, de localnici.

Povestea uriașilor de la Coşoveni. Printre locurile pline de magie din România se află și comuna Coşoveni, din judeţul Dolj. Legendele acestei zone ridică un fior în inima celui care le ascultă. După cum povestesc localnicii, acolo s-au întâmplat anumite lucruri dincolo de puterea noastră de înțelegere.

Rămășițele unor uriași care au dăinuit în Coşoveni în urmă cu 2 milioane de ani

Povestea uriașilor de la Coşoveni. Coşoveni a devenit  „celebră”, după ce acolo au fost descoperite oase gigantice preistorice. Scoase adânc din pământ, rămășițele aveau 2 milioane de ani, după cum au constatat specialiștii.

Poveștile din sat menționează anumite creaturi gigant. Legendele spun că uriaşii au trăit în armonie cu oamenii din zonă, până când au descoperit o plăcere care le-a adus probleme. Vinul le-a întunecat minţile giganţilor, care au început să se lupte atât între ei, cât şi cu oamenii. 

Uriașii din Coşoveni și Potopul lui Noe

Atunci când uriașii au devenit un pericol pentru oameni, localnicii au cerut ajutor divinităţii, care a trimis un înger. Acesta i-a luat pe toţi oamenii şi i-a urcat pe un munte uriaş, lăsându-i pe uriaş în ţinutul jos, ce a fost inundat, ucigându-i pe toţi uriaşii. 

Relatările din acest sat se aseamănă cu o poveste din Biblie. Potopul lui Noe este descris în Cartea Sfântă precum sunt legendele din Coşoveni. Straniu este faptul că, geologii au confirmat că în vechime, pe aceste meleaguri, a existat o apă mare, și anume Marele Lac Getic.

Mărturiile localnicilor

Localnicii din comuna Coşoveni mărturisesc că au simţit dintotdeauna o prezenţă necunoscută la ei în localitate. Au simțit mereu că cineva sau ceva i-ar urmări. Ba mai mult, la începutul celui de-al doilea război mondial un craniu gigantic a fost găsit de către un bătrăn din zonă.

 „E o senzaţie cumplită. Deşi nu vedem pe nimeni, simţim permanent o senzaţie stranie. Ca şi cum cineva ne-ar urmări, ne-ar analiza. Iar din lac se aud tot felul de zgomote ciudate, ca nişte lovituri într-o imensă poartă metalică. Bunicul meu mi-a spus că prin anul 1940 în zonă a fost descoperit o jumătate de craniu imens. A venit un neamţ de la Bucureşti, având ordin de la Mareşalul Antonescu, pentru a-l ridica. Bunicul meu îmi spunea că doar ochii aveau 20-30 cm diametru”, povestește un localnic.

Alternative pentru cafea. Sunt mai sănătoase și au același efect

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre