Alternative pentru cafea. Sunt mai sănătoase și au același efect

Alternative pentru cafea. Sunt mai sănătoase și au același efect
Cafeaua este nelipsită dimineața pentru mulți dintre noi. Deși o ceașcă la începutul zile nu are ce rău să facă, există și oameni care au interzis la această licoare magică. Iată câteva alternative pentru cafea.

Dacă te-ai săturat de cafea sau cantitatea consumată zilnic te pune în gardă, înseamnă că e timpul să-ți schimbi obiceiurile. Treci la băuturi sănătoase și energizante. Iată cele mai bune alternative pentru cafea.  Sunt sănătoase, delicioase şi potrivite tuturor gusturilor.

Alternative pentru cafea. Ceai verde 

Ia-ţi doza zilnică de energie, la pachet cu numeroase alte beneficii pentru sănătatea ta, printre care antioxidanţii, estenţiali pentru a-ţi păstra frumuseţea. O ceaşcă de ceai are mai puţină cofeină decât cafeaua, aşa că poţi să consumi mai mult ceai pentru aceleaşi efecte.

Ceaiul de mentă

Alternative pentru cafea

Menta are un rol calmant asupra stomacului şi are acelaşi efect asupra ta, ca şi atunci când ai fi trezit cu ajutorul sărurilor, aşa cum se făcea în trecut.

Ceaiul de lemn dulce

Deşi nu conţine cofeină, ceaiul de lemn dulce sprijină glandele suprarenale care sunt responsabile de rezistenţa la stres. Aşadar, ceaiul de lemn dulce este un excelent tonic, dar şi o sursă bună de energie.

Ceai de ginseng siberian

Cu o aromă inconfundabilă, ceaiul de ginseng siberian este o sursă bună de energie, care în plus te va ajuta să te concentrezi mult mai bine. Acesta trebuie consumat constant pentru a avea efect maxim.

Suc de iarbă de grâu

Aşa cum plantezi de Sf. Andrei grâu, poţi să o faci cu încredere şi în restul anului, pentru doze zilnice de energie verde comprimată. Sucul de iarbă de grâu conţine vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi şi este foarte hrănitor. Acesta se digeră foarte uşor şi este asimilat rapid de organism.

Suc de rodie

Băut ca atare sau în combinaţie cu alte sucuri, transformat într-un coktail de energie la pahar, sucul de rodie este bogat în antioxidanţi şi are o aromă deosebită, dulce-acrişoară.

Smoothie-uri verzi 

Fructele şi legumele îşi aduc aportul de energie necesară, cu care să suplineşti lipsa cafelei din regimul alimentar zilnic. Experimentează permanent şi alege-ţi combinaţiile preferate de fructe şi legume pentru smoothie-uri pline de sănătate şi vitalitate. Aşadar, pune-ţi blenderul la treabă!

Apă cu lămâie

După ce piere efectul cafelei pe care ai băut-o de dimineaţă, oferă-ţi o doză nouă de energie într-un pahar de apă cu lămâie! Zeama de lămâie va avea un efect puternic asupra simţurilor tale adormite, ce te va energiza instant. Adaugă şi două frunze zdrobite de mentă şi vei obţine o băutură delicioasă.

Foto: Facebook

Valentine’s Day. Tort red velvet. Rețeta clasică