Valentine’s Day. Tort red velvet. Rețeta clasică

Valentine’s Day. Tort red velvet. Rețeta clasică
Valentine’s Day este sărbătorită pe toată planeta cu daruri, deserturi, băuturi. Toate ar trebui să fie roșii. Cel mai îndrăgit desert este tortul Red Velvet (catifea roșie). Rețeta clasică.

Valentine’s Day este ziua când îndrăgostiții își sărbătoresc sentimentele. Sunt romantici și își fac cadouri. Desertul cel mai popular în Ziua Îndrăgostiților este tortul Red Velvet.

Valentine’s Day. Tort red velvet. Rețeta

Valentine’s Day este ziua când se îndeplinesc dorințele îndrăgostiților. Un desert care arată spectaculos şi un gust greu de egalat poate face deliciul acestei zi.

Ingrediente

Pentru blat

  • 300 grame de făină,
  • un praf de sare,
  • trei linguriţe rase de cacao,
  • 150 de grame de unt,
  • 350 de grame de zahăr,
  • două ouă,
  • o esenţă de vanilie,
  • 4 linguri de colorant roşu lichid,
  • 250 de grame de lapte bătut,
  • o linguriţă de oţet,
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu,
  • un praf de copt.

Pentru cremă

  • 250 de grame de cremă de brânză,
  • 250 grame de mascarpone,
  • o linguriţă de esenţă de vanilie,
  • 150 de grame de zahăr pudră,
  • 400 ml de frişcă lichidă.

Mod  de preparare

  • Într-un vas încăpător, se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea şi cacaua.
  • Luăm un bol în care punem untul şi îl mixăm, apoi adăugăm zahărul şi mai amestecăm încă câteva minute.
  • Peste acest amestec se adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Se mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.
  • Într-un alt vas, se amestecă colorantul roşu şi laptele bătut. Apoi, acest amestec se adaugă peste făină.
  • Aluatul rezultat se împarte în două părţi şi se pune în două tăvi. Se bagă la cuptor, acesta trebuie să fie încins înainte la 180 de grade, pentru jumătate de oră.
  • După ce blaturile s-au copt, se lasă la răcit, iar apoi se taie în două.
  • Crema
  • Într-un vas se mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Se adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi se mai amestecă încă câteva minute.
  • Batem frişca, iar apoi o adăugăm treptat la crema de brânză. Uşor, cu o lingură, amestecaţi.
  • Se dă crema la frigider până se întăreşte bine.
  • Blaturile tăiate le umplem cu cremă.
  • Tortul rezultat se îmbracă cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor se pot folosi acum pentru ornarea tortului.
  • Se bagă la frigider minimum 3-4 ore.

Horoscop Minerva – 14 februarie. Pentru Tauri visele pot deveni realitate

Valentine’s Day. Cei mai talentați artiști îți arată ce modele de unghii să-ți faci pentru Ziua îndrăgostiților