Și totuși, un renumit om de știință susține că un om-cimpanzeu s-ar fi născut într-un laborator american înainte de a fi ucis de medici cărora li s-a făcut frică în 1920. Iată povestea.
„Sarcina a ajuns la termen și a dus la o naștere vie”
Renumitul psiholog evoluționist, Gordon Gallup, a declarat pentru The Sun că hibridul om-cimpanzeu ar fi văzut lumina zilei într-un laborator din Orange Park, Florida. Gallup a afirmat că fostul său profesor a spus că bebelușul „humanzee” s-a născut la un centru de cercetare unde lucra el.
„Ei au inseminat o femelă cimpanzeu cu lichid seminal de la un donator necunoscut și au susținut nu numai că a avut loc o sarcină, dar sarcina a ajuns la termen și a dus la o naștere vie”, a declarat Gallup pentru ziar.
„Copilul a fost eutanasiat”
În acel moment, oamenii de știință care au luat bebelușul păros în brațe s-au gândit ce s-ar fi întâmplat dacă ar afla întreaga omenire și „în câteva zile, sau câteva săptămâni, au început să ia în considerare considerentele morale și etice, iar copilul a fost eutanasiat”.
Gallup susține că oamenii pot fi încrucișați cu alte maimuțe și nu doar cu cimpanzei. „Toate dovezile disponibile, atât fosile, paleontologice și biochimice, inclusiv ADN-ul însuși, sugerează că oamenii se pot încrucișa și cu gorilele și urangutanii”, a adăugat el.
O purtătoare de cuvânt a Centrului Național de Cercetare a Primatelor Yerkes, a declarat însă că: „Noi nu am fost implicați în niciun experiment cu „humanzee”, ci mai degrabă conducem și permitem studii de cercetare evaluate de colegi pentru a ajuta la combaterea bolilor și la îmbunătățirea sănătății umane”.
Un alt caz raportat a avut loc în China în 1967, când o femelă primată a rămas însărcinată cu un hibrid uman, dar a murit din cauza neglijenței. Oamenii de știință din laborator au fost nevoiți să abandoneze proiectul.
Strămoșii oamenilor și cimpanzeii s-au încrucișat încă de acum patru milioane de ani
Nu este clar dacă un hibrid între un om și un cimpanzeu este chiar posibil. S-a sugerat că strămoșii oamenilor și cimpanzeii au fost capabili să se încrucișeze încă de acum patru milioane de ani (ultimul strămoș comun a trăit acum 6-7 milioane de ani).
Totuși, acest lucru este contestat, iar timpul aparent scurt de divergență a cromozomului X între cimpanzei și oameni (care a determinat echipa să suspecteze că a avut loc o hibridare) ar putea fi explicat prin selecție naturală. Alte animale cu diferențe genetice similare cu cele dintre cimpanzei și oameni, cum ar fi caii și zebrele, au reușit să se reproducă cu succes, deși descendenții sunt adesea infertili la rândul lor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook