Simona Ionescu / Redactor Șef

Vestitorii ghinionului. Lucruri pe care nu ar trebui să le păstrați niciodată în casă

Vestitorii ghinionului. Lucruri pe care nu ar trebui să le păstrați niciodată în casă
Credeți în superstiții? Indiferent care e răspunsul, este înțelept ca aceste lucruri să nu le țineți în casă. Pentru că sunt aducătoare de ghinion.

Fie că este vorba de o oglindă spartă, o pisică neagră sau chiar o floare ofilită, se crede că anumite obiecte sunt un vestitor al ghinionului. Dacă doriți să evitați problemele, nu țineți aceste lucruri în casă.

Păstrarea unui balansoar aduce necazuri

În unele culturi, balansoarele sunt cunoscute ca aducătoare de ghinion. Cine îl are în casă, se va confrunta cu pierderi financiare și, pentru că se mișcă înainte și înapoi în mod constant, pot aduce energie negativă în casă.

Vopseaua verde aduce ghinion și sărăcie

Un alt lucru care aduce ghinion este vopseaua verde, în unele țări această culoare fiind asociată cu sărăcia și moartea. Se crede că are legătură cu obiceiurile antice care vedeau vopseaua verde ca fiind culoarea morții și a nefericirii.

Vopsea verde aduce ghinion

Ceasul stricat invită ghinionul în casă

Păstrarea în casă a ceasurilor sparte sau oprite poate fi o atracție a ghinionului. Această superstiție provine din crezul că timpul trece și schimbă toate lucrurile. Pentru a fi în siguranță, cel mai bine este fie să reparați orice ceas spart sau oprit, fie să îl aruncați. Este deosebit de important să fiți atenți la acest aspect atunci când vă mutați într-o casă nouă, deoarece aducerea unui ceas stricat ar putea aduce necazul în noua casă.

Cactușii aduc energie negativă

Ghinion și nenorociri aduc în casă și cactușii. Se spune că aceștia vor lăsa energia negativă să se acumuleze, ducând la certuri și probleme nedorite. Puteți, în schimb, să folosiți peștii norocoși pentru a vă decora casa.

Oglinda inutilă înseamnă o reflecție proastă

O reflecție proastă într-o oglindă poate aduce ghinion în casă. Oglinzile pot reflecta energia negativă și amplifica vibrațiile rele. Este recomandabil să plasați o oglindă într-un colț izolat sau departe de o zonă frecvent utilizată din casă pentru a evita surprizele neplăcute.

Păstrați întotdeauna patul curat

Păstrați patul curat

Păstrarea unui pat nefăcut este unul dintre lucrurile care aduc ghinion în casă. Un pat nefăcut simbolizează haosul și instabilitatea și poate avea efecte negative asupra bunăstării și stării de spirit. De asemenea, poate crește nivelul de stres și anxietate. Prin urmare, este important să vă faceți patul zilnic pentru a vă menține casa curată și confortabilă. Nu în ultimul rând, un pat nefăcut vă poate afecta, de asemenea, relațiile.

Nu puneți haine sau cărți lângă pat

Superstițiile vechi subliniază faptul că obiecte precum monedele și bijuteriile nu ar trebui să fie păstrate sau lăsate sub pat, deoarece pot aduce ghinion. Provoacă stagnarea energiei și pot atrage chiar și entități rele. De asemenea, obiecte precum pantofii, cărțile și hainele nu ar trebui să fie plasate lângă locul de dormit, deoarece pot bloca energia și pot provoca efecte negative. Totemuri norocoase sunt statuile, care dacă sunt puse lângă pat aduc beneficii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre