Ludovic Orban pune de vișinată și de o prăjitură. La cum zice, pare că se pricepe – Aici găsiți modul de preparare

Ludovic Orban pune de vișinată și de o prăjitură. La cum zice, pare că se pricepe – Aici găsiți modul de preparare
Fostul premier liberal al României, Ludovic Orban a avut un anunț important pentru națiune. El a făcut public totul pe pagina sa de Facebook.

Tras la „patru ace”, îmbrăcat în costum, Ludovic Orban a dat iama în vișine. Politicianul a constatat că s-au copt vișinele și, cu gândul la vișinata pe care o va prepara, a ținut să anunțe pe toată lumea. „S-au copt vișinele în grădina noastră. E vremea culesului. Pandișpan, compot, dulceață, vișinată…” a scris Ludovic Orban în descrierea fotografiei. În aceasta el apare culegând vișine direct din pom, în timp ce e îmbrăcat regulamentar de birou.

Ludovic Orban e pregătit să facă vișinată

Postarea lui Ludovic Orban s-a viralizat instantaneu. Are, la patru ore distanță, peste 4.000 de aprecieri, aproape 700 de comentarii și către 100 de distribuiri. Unde mai punem că fanele lui, gospodine adevărate, s-au întrecut în a i se lăuda cu propriile rețete de prăjituri cu vișine, și chiar s-au pus pe preparat, atașând, în postări, imaginile grăitoare.

Pe de altă parte, invidioși, pesemne, pe faptul că ei nu au curte cu vișini, bărbații ia-u reproșat că s-a pus pe cules / mâncat vișine îmbrăcat la costum.

Unde se află grădina cu vișini a fostului liberal Ludovic Orban

Ludovic Orban (58 de ani) a fost membru PNL din 1992. A fost ministru, deputat și premier. Dansează, cântă și a fost MC (prezentator de evenimente) în campanile electorale, pentru partidul care l-a propulsat și cu care s-a identificat până în iarna anului trecut. Supărat de deciziile luate de colegii săi liberali, în decembrie 2021, Ludovic Orban a decis să își înființeze propriul partid, Forța Dreptei.

Spre deosebire de alți politicieni care, de-a lungul carierei și-au achiziționat multiple proprietăți, Ludovic Orban se mulțumește cu una și bună. Fostul premier are o vilă pe malul lacului, nu departe de intrarea în comuna Dobroești, lângă București. Casa familiei Orban are o suprafață locuibilă de 200 de metri pătrați și o grădină spațioasă, dar și două intrări.

Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban

Rețetă: Prăjitură cu fructe de sezon: cireșe, vișine, zmeură

Prăjitură cu fructe de sezon: cireșe, vișine, zmeură

INGREDIENTE pentru blat                       

  • 180 gr. de zahar
  • 12 linguri faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 ml apă
  • 8 ouă
  • Pentru cremă
  • 900 ml lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 90 gr amidon
  • 120 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • Pentru stratul de capsuni
  • 300 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Pentru topping
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr cirese

    PLAN DE LUCRU pentru prajitura cu crema alba si fructe de sezon

    Mai intai și mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma, turnand apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.

       

    Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam . Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm) si lasam la cuptorul incins la 175 de grade pentru aproximativ 30 de minute, pana trece testul scobitorii.

    Lasam blatul sa se raceasca, il scoatem de pe hartia de copt, apoi il taiem pe jumatate longitudinal.

    Acum este momentul sa preparam crema. Amestecam intr-un bol 150 ml de lapte cu amidonul. Separat punem restul de lapte (750 ml) impreuna cu zaharul si ciocolata alba.

    Lasam pe foc mic amestecand cu un tel pana la topirea completa a ciocolatei albe. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu cu telul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand obtinem consistenta unei budinci, luam de pe foc. Adaugam treptat cate o bucata de unt si omogenizam cu un tel. Continuam procedeul pana la terminarea untului si dizolvarea lui completa in crema de lapte.

  •        Lasam crema sa se raceasca la temeparura camerei.Pentru stratul de capsuni, tocam marunt fructele. Am gasit capsuni care erau foarte dulci si parfumate, deci nu au necesitat foarte mult zahar. Amestecam intr-un vas capsunile cu zaharul si lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Pentru asamblarea prajiturii, peste partea de blat de jos asezam un strat de capsuni apoi crema de lapte si cealalta parte de blat.Apoi acoperim cu frisca rezultatat din mixarea smantanei pentru frisca. Click aici pentru a afla cum se prepara frisca naturala.Acoperim cu cirese sau cu ce orice alte fructe doriti.