Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, a murit

Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, a murit
2022 a fost cel mai greu an pe care l-a avut vreodată România, în care au plecat la cele veșnice cele mai mari nume. Astăzi a fost ziua când a decedat celebrul profesor Gheorghe Mencinicopschi.

19 octombrie este o zi neagră pentru România. Biologul, biochimistul și cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi a trecut la cele veșnice la vârsta de 73 de ani.

Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

Anunțul trist a fost dat de reprezentanții Electrecord. Potrivit informațiilor oferite de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni, celebrul cercetător a fost internat de mai multe zile cu o afecțiune foarte gravă la plămâni.

El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare

„Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare. Eu consider că a fost o mare nedreptate.

Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare”, a spus aceasta.

Unde va fi înmormântat

Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni susține că până în acest moment încă nu a primit informații de la familie unde va fi depus trupul neînsuflețit al acestuia. Se știe însă că își va dormi somnul de veci în Domnești, județul Argeș.

„Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a mai spus Stanciulov pentru agrointel.ro.