Simona Ionescu / Redactor Șef

Mădălina Craiu, protagonista din „Clanul”, trebuia să devină arhitectă. Tânăra are ceva ce o face unică printre actori

Mădălina Craiu, protagonista din „Clanul”, trebuia să devină arhitectă. Tânăra are ceva ce o face unică printre actori
Protagonista feminină din „Clanul”, noul serial de succes la Pro TV, este actrița Mădălina Craiu. Peste câteva zile va împlini 32 de ani. Dincolo de talent, are ceva ce o face unică printre colegii de breaslă.

Actrița îi dă viață jurnalistei Ilinca Anghel, cea care se îndrăgostește de polițistul David, jucat de Marian Olteanu. O știți deja din celelalte apariții pe care le-a avut în televiziune. Ea a mai apărut în producțiile „Umbre” și „RUXX”. Și, mai nou, i-a cucerit pe turci, astfel că, în 2023, va apărea într-un serial turcesc. În toamna acestui an, actrița a postat mai multe imagini din timpul filmărilor din Istanbul.

Asta s-a întâmplat la numai câteva zile după ce a terminat filmările primului sezon din „Clanul”. Frumoasa româncă ce își aniversează ziua de naștere pe 26 noiembrie joacă în serialul turcesc, „The Turkish Detective”, producție ce va fi difuzată anul viitor pe Paramount Plus.

„Am avut parte de o echipă plină de oameni supergeneroși și de un cast cu care mă mândresc că am avut ocazia să joc.
Proiectul la care am lucrat se numește The Turkish Detective, va fi disponibil pe Paramount Plus anul viitor și eu am ajuns acolo datorită lui Lynsey (regizoarea), cu care am lucrat acum 4 ani și care mi-a promis atunci că o să găsească un mod în care să mai lucrăm împreună. Atâția ani mai târziu, s-a ținut de promisiune, ceea ce e unul dintre cele mai frumoase gesturi pe care le-a făcut cineva față de mine”, a scris Mădălina Craiu într-o postare pe contul său de Instagram.

Mădălina Craiu joacă și teatru

Conform biografiei de pe site-ul Premiilor Gopo, „Mădălina Craiu a terminat UNATC în 2013 la clasa Prof. Dr. Adrian Titieni și a urmat masterul la clasa Prof. Dr. Gelu Colceag. A debutat în scurtmetrajul BLU în regia lui Nicolae Constantin Tănase. De atunci a jucat într-un număr semnificativ de scurtmetraje. Și a apărut în două lungmetraje. De asemenea, are un rol important în producția HBO, „Umbre”.


În prezent joacă la Teatru Godot în „Paravan”, „Două telefoane” și „All new people” în regia lui Matei Lucaci Grunberg și la CCUNB în „Steaua fără nume” în regia lui Victor Ioan Frunză”.

IQ de geniu și totuși, actrița a recunoscut: „Nu știam ce îmi doresc“

Dar este ceva ce o face pe Mădălina Craiu unică printre actorii cu care este colegă de breaslă. E vorba de IQ-ul ei. Mădălina provine dintr-o familie de arhitecți. Ea însăși a urmat Liceul de Informatică „Tudor Vianu” din București și era pregătită să urmeze o carieră în aceeași direcție cu a părinților săi. Testele de inteligență i-au relevat un IQ de 140. Apoi, brusc, în clasa a XII-a, între o temă la geometrie și un rol, a ales să învețe rolul.

„N-aș vrea să-mi «vând» adolescența ca fiind această fată studioasă, foarte sigură pe ea, care știa ce își dorește și învăța în fiecare zi. Chiar aș zice opusul, de asta și alegerea actoriei a venit foarte târziu, tocmai pentru că nu știam neapărat ce îmi doresc. Am avut o adolescență foarte frumoasă și nu pe cât de studioasă pare prin prisma informațiilor: că am fost la Liceul Tudor Vianu, că m-am pregătit pentru Arhitectură, că citeam mult. Așa pare din afară: că am fost o tocilară foarte cuminte“, a declarat Mădălina Craiu la Adevărul Live.

„Îmi plăcea foarte mult să învăț, să fiu studioasă. Doar că îmi plăcea foarte mult să am o viață personală și alte activități. Pe care nu mi le permiteam decât dacă chiuleam. Am făcut parte dintre chiulangiii clasei. Stăteam și cântam în spatele sălii de sport în loc să ne ducem la ore. Am fost îndrăgostită, am avut relații, m-am certat tare cu ai mei. Am avut o relație destul de problematică cu ei, eu nefiind un copil problematic.

Dar era tumultul firesc al vârstei. Deci n-am avut o adolescență liniștită și așezată, am avut una plină de tot felul de evenimente“, a mărturisit Mădălina Craiu, într-un interviu mai vechi.

sursa foto: Instagarm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre