Maioneză de post. Cum poți să o faci acasă

Maioneză de post. Cum poți să o faci acasă
Cum să mâncăm maioneză în zilele de post? Este foarte simplu să o prepari acasă. Sunt cel puțin cinci rețete. Salatele vor fi gustoase și mai cremoase.

Se poate să mănânci salată cu maioneză în zilele de post? Sigur că da! Aveți nevoie de câteva ingrediente ieftine și la îndemână.

Maioneză de post. Cum poți să o faci acasă

Maioneza de post face dintr-o banală salată un preparat cremos și delicios. Se poate face și fără ouă. Sunt mai multe feluri de a prepara acest sos atât de gustos.

Maioneză cu cartofi

  • 2 cartofi
  • 1 ceașcă de ulei
  • zeamă de lămâie, după gust
  • muștar, după gust
  • puțină sare

Cartofii se curată de coajă și se fierb în apă cu sare. Se zdrobesc, se adaugă toate ingredientele de mai sus și se amestecă bine. Pentru un rezultat mai parfumat, puteți înlocui cartoful fiert cu țelină fiartă sau jumătate din fiecare legumă. Avantajul acestei rețete este că maioneza va avea o culoare frumoasă datorită cartofului.

Maioneză cu lapte vegetal

  • 100 ml lapte de soia sau migdale
  • sare și piper după gust
  • muștar (opțional)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie după gust

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, altfel maioneză nu se va lega. Puneți în paharul blender-ului de mâna laptele, zeama de lămâie și ulei. Dați prin blender câteva secunde și veți vedea cum maioneza începe să se lege. Când ați terminat de mixat, adăugați sare și piper după gust.

Maioneză cu orez

  • o cană de orez, fiert bine
  • 2 căni ulei vegetal
  • zeamă de lămâie după gust
  • o cană lapte vegetal (soia sau migdale)
  • o jumătate de linguriță de sare

Folosiți blender-ul vertical și paharul lui, unde veți pune  orezul răcit bine, laptele, zeama de lămâie și sare. Se mixează totul la viteză mare. La final, se toarnă uleiul vegetal, câte o cană pe rând, și se mixează  până când se omogenizează frumos.

Maioneză cu muștar

  • 100 ml ulei
  • 3 linguri muștar
  • 1 linguriță de otet

Muștarul se subțiază cu puțin oțet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând în continuu. La acest sos se poate adauga o linguriță de zahăr, pentru a tăia gustul acru.

Maioneză simplă de post

  • 2 cești de apă
  • 2 linguri de făină
  • 4-5 linguri de ulei
  • un pic de apă rece
  • zeamă de lămâie, după gust
  • sare și piper, după gust

Se pune făină cu apă caldă la fiert și se amestecă in continuu până devine o cremă groasă. După ce se răcește, se amestecă cu mixerul, adăugându-se uleiul și zeamă de lămâie. Pe parcurs se adaugă puțină apă rece. La sfârșit se potrivește de sare și piper.


Salată orientală de post. Cu maioneză de muștar

Salată de legume cu maioneză și iaurt. O variantă lejeră a clasicei salate de boeuf

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp