Această salată este de sezon, așa că profitați că se mai găsește conopidă din belșug. Se face ușor și este foarte gustoasă.

Salata de conopidă cu maioneză și usturoi sau ceapă

Salata de conopidă cu maioneză se repede și ușor. Important este ca buchetele de conopidă să fie fie fierte mult, ci să rămână ușor crocantă.

Ingrediente

  • o conopidă medie (cca. 700 g)
  • 1 ceapă veche, roșie sau 2-3 fire de ceapă verde
  • sau 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri bune de smântâtă sau iaurt cremos
  • Verdeață pentru decor

Mod de preparare

Conopida se desface în buchetele, după ce mai întâi am curățat-o de cotor, frunze și porțiunile lovite ori veștede. Se spală foarte bine, sub jet de apă rece, apoi se scurg.

Se opărește câteva minute, cel mai bine într-o sită.

Legumele se scot din apa fierbinte (sau se ridica sita de pe abur), se scurg rapid și se cufundă într-un vas adânc cu apă rece.

Conopida trebuie să fie bine răcită și bine scursă de apa înainte de a o folosi la salataă.

Pentru salata de conopidă cu usturoi, se zdrobesc trei căței și se toacă o legătură de pătrunjel verde, proaspăt. Le punem în iaurt/smântână.

Se toacă din cuțit buchetele de conopidă, dar nu chiar mărunt, și se amestecă ușor cu maioneza și sosul cu usturoi.

O puneți pentru câteva ore la rece și gata! Sursa: savoriurbane.com


Juliette Gréco, marea doamnă a cântecului francez, a murit. Visa să plece în turneu

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri