Cu ingrediente mai puține și mult mai rapid de preparat, rețeta Salată de legume cu maioneză și iaurt, va avea un succes neașteptat, având un gust mai lejer, mai răcoros.

Ingrediente

500 gr cartofi , 500 gr morcovi, 500 gr mazăre, 500 gr castraveți murați, 250 gr iaurt, 150 gr maioneză, sare și piper

Cum pregătim Salată de legume cu maioneză și iaurt

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare, ca și la Rețeta de Salată de boeuf. Curățăm morcovii, îi spălăm și îi punem la fiert, tot în apă cu puțină sare. Mazărea, o vom fierbe tot cu morcovii, adăugând-o mai târziu. Asta în funcție de ce fel de mazăre folosim, proaspătă, sau congelată. Supa rămasă după fierberea ingredientelor nu o aruncăm. O putem folosi mai târziu la alte preparate, o altă supă, o mâncare de orez, etc.

După fierberea și răcirea ingredientelor, curățăm cartofii și îi tocăm în cuburi mici, la fel și morcovii, îi tocăm în cuburi aproximativ egale cu cele de cartofi. Castraveții îi scurgem bine după ce îi tocăm tot în cuburi mici. Amestecăm toate aceste ingrediente și adăugăm maioneza și iaurtul. În funcție de gust, mai putem adăuga zeamă de lămâie și sare. Putem să mai asezonăm salata de legume cu iaurt și cu mărar verde tocat mărunt.

Sursa: Chefi la cuțite

Animalele de companie ale celebrităților. Ultimele achiziții

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp