Cu ingrediente mai puține și mult mai rapid de preparat, rețeta Salată de legume cu maioneză și iaurt, va avea un succes neașteptat, având un gust mai lejer, mai răcoros.
Ingrediente
500 gr cartofi , 500 gr morcovi, 500 gr mazăre, 500 gr castraveți murați, 250 gr iaurt, 150 gr maioneză, sare și piper
Cum pregătim Salată de legume cu maioneză și iaurt
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare, ca și la Rețeta de Salată de boeuf. Curățăm morcovii, îi spălăm și îi punem la fiert, tot în apă cu puțină sare. Mazărea, o vom fierbe tot cu morcovii, adăugând-o mai târziu. Asta în funcție de ce fel de mazăre folosim, proaspătă, sau congelată. Supa rămasă după fierberea ingredientelor nu o aruncăm. O putem folosi mai târziu la alte preparate, o altă supă, o mâncare de orez, etc.
După fierberea și răcirea ingredientelor, curățăm cartofii și îi tocăm în cuburi mici, la fel și morcovii, îi tocăm în cuburi aproximativ egale cu cele de cartofi. Castraveții îi scurgem bine după ce îi tocăm tot în cuburi mici. Amestecăm toate aceste ingrediente și adăugăm maioneza și iaurtul. În funcție de gust, mai putem adăuga zeamă de lămâie și sare. Putem să mai asezonăm salata de legume cu iaurt și cu mărar verde tocat mărunt.
Sursa: Chefi la cuțite
Animalele de companie ale celebrităților. Ultimele achiziții
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook