Mâncarea de praz oltenească. Se găteşte imediat

A început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar gospodinele ştiu să prepare mâncăruri delicioase şi fără carne. Uite cum se face prazul cu măsline, în Oltenia.
Prazul este simbolul naţional al oltenilor, făcut celebru de marele actor Amza Pellea în savuroasele momente cu Nea Mărin. Există multe metode de a găti mâncarea de praz, dar oltenii par să aibă cea mai dietetică variantă.
Postul Sfinților Apostoli este un post considerat ușor. Luni, miercuri și vineri se mănâncă legume fără ulei, marți și joi la fel, dar cu untdelemn și vin. Gospodinele obişnuiesc să ţină cont de ce au voie să gătească în post. Un preparat de post delicious este mâncarea de praz. Oltenii au cea mai bună rețetă.
Pentru a găti o mâncare delicioasă aveţi nevoie de 2-3 fire de praz, 3 cepe, o mână de măsline negre şi 2-3 linguri bulion de casă.