Marea dragoste a reginei consort. Imaginile care arată cum s-a antrenat Camilla pentru statutul de azi

Marea dragoste a reginei consort. Imaginile care arată cum s-a antrenat Camilla pentru statutul de azi
Camilla este în prezent regina consort a Regatului Unit și a altor 14 state din Commonwealth, în calitate de soție a regelui Charles III. Dincolo de Charles, pe care l-a iubit și când era căsătorită, mai are o mare iubire: bijuteriile. Până acum a avut acces la Colecția Regală, dar acum, în calitate de regină consort, toate bogățiile îi stau la dispoziție.

În data de 5 februarie, regina Elisabeta II le-a făcut o surpriză neașteptată rudelor și supușilor din Regat. Suverana şi-a exprimat printr-un mesaj public „dorinţa sinceră” legată de ducesa de Cornwall: „Camilla să fie desemnată regină consort” atunci când Charles va fi rege. Până la acel moment se știa că soția lui Charles va purta titlul de „prințesă consort”, chiar dacă acesta devenea rege. Odată titlul stabilit, Camilla a trebuit să aștepte schimbarea. Care a venit zilele acestea. De duminică, de ducesa de Cornwall este este, oficial, „regină consort”.

Secretele căsniciei Camillei cu Charles III, la 75 de ani

Camilla Parker Bowles, care a intrat rapid în inima prințului Charles, a avut nevoie de decenii pentru a fi acceptată de familia regală și iubită de britanici. Faptul că a fost descrisă ca fiind opozanta prințesei Diana nu a ajutat-o, la fel cum nu a ajutat-o nici faptul că a fost prima persoană divorțată care s-a căsătorit cu moștenitorul tronului britanic.

Povestea ei de dragoste cu prințul este, de fapt, desprinsă dintr-un roman. Cei doi s-au iubit în adolescență, dar Curtea avea alte planuri și, după diverse peripeții, inclusiv un divorț furtunos, dragostea triumfă: Camilla și Charles se căsătoresc pe 9 aprilie 2005, după ce ea a divorțat. Pe 17 iulie, Camilla a împlinit 75 de ani. Relația cu Charles a fost păstrată cu ritualuri știute doar de ei.

Regula de aur este că își iau „un moment de singurătate în timpul zilei pentru a bea o ceașcă de ceai și a discuta despre ziua respectivă”. Obișnuiesc să plece împreună în vacanțe, anual, citesc „cărți diferite în aceeași cameră”, un obicei, despre care Camilla spune că este „foarte relaxant, pentru că știi că nu trebuie să vorbești, ci doar să fii prezent”.

„Camilla are o dragoste profundă pentru bijuterii

Dincolo de dorințe mai degrabă modeste, la vârsta ei, precum dorința de a petrece timp cu nepoții și pasiunea cu care scrie cărți pentru copii, noua regină consort are o pasiune pentru bijuteriile vechi, scumpe și valoroase.

„Camilla are o dragoste profundă pentru bijuterii. Atunci când filantropul și mondenul Margaret Greville a murit în 1942, colecția sa fină de bijuterii a fost lăsată moștenire reginei-mamă. Una dintre cele mai notabile comori a fost Tiara Greville, creată de Boucheron în 1921. Aceasta a fost purtată recent de Camilla, care este pasionată de bijuterii și de semnificația acestora”, transmite jurnalista Suzy Menkes.

Camilla a început să poarte bijuteriile lui Lady Di

Acum trei ani, Camilla Parker Bowles a surprins purtând o bijuterie care i-a aparținut Prințesei Diana. Este vorba de un colier pe care Lady Di l-a primit de la Regina Mamă în anul 1981.

De-a lungul timpului, Prințesa Diana a purtat colierul la diferite ocazii oficiale: s-a afișat cu el la teatru, în Viena în timpul unei vizite oficiale în anul 1986, sau în Toronto, când a luat cina alături de Prințul Charles la The Royal York Hotel.

Colierul s-a întors la regina Elisabeta și a intrat în Colecția Regală de bijuterii în anul 1997 după ce Lady Di a murit. Tot atunci, colierul prințesei a fost transformat într-o broșă superbă pe care, de câțiva ani, o poartă Camilla. Cea mai recentă apariție a fost în anul 2019, la  o recepție de la Palatul Buckingham, care aniversa 50 de ani de când Prințul Charles devenise Prinț de Wales.

Camilla deține o colecție impresionantă de bijuterii primite cadou

Soția Prințului Charles deține o colecție proprie impresionantă de bijuterii. Deși deține propriile bijuterii, soția regelui Charles III nu se sfiește să se afișeze cu piese care i-au fost dăruite cândva Prințesei Diana. În plus, Camilla a preferat să aleagă bijuterii care i-au aparținut bunicii Prințului Charles, Regina Mamă. Piesele deținute de aceasta au intrat în Colecția Regală în anul 2002 când Regina Mamă s-a stins din viață.

Colecția proprie de bijuterii a Camilei  conține numeroase tiare, coliere, cercei, broșe și inele, care sunt fie moștenire de familie, fie cadouri din partea soțului său, Charles. Iată câteva dintre bijuteriile spectaculoase purtate frecvent de regina consort Camilla.

Tiara Delhi Durbar

Această tiara considerată de experți „magnifică” e realizată din aur, platină și diamante. A purtat-o la banchetul ce a marcat debutul său în Familia Regală, în anul 2005, la Palatul Buckingham. Este o piesă masivă, care înconjoară complet capul, semănând mai mult cu o coroană.

Tiara a fost creată pentru ca Regina Mary să o poarte pe 12 decembrie 1911 la vizita oficială în Delhi Durbar, cu ocazia numirii Regelui George al V-lea drept Împărat al Indiei, potrivit royalcollection.org.

Colierul cu ametist

La premiera filmului Skyfall din octombrie 2012, de la Royal Albert Hall din Londra, Camilla a purtat un colier având piatră principală un ametist  mov, în formă de inimă.

Bijuteria i-a fost dăruită în ziua nunții Reginei Elisabeta, de către Regina Alexandra, în anul 1923.

Colierul cu perle și topaz

Camilla iubește acest choker realizat din cinci șiraguri de perle care susțin un topaz masiv roz, încercuit cu diamante.

Este un cadou de la regele Charles III.

Setul preferat cu diamante și rubine

Acest set include un colier masiv și o pereche de cercei, fiindu-i oferit de către Regele Abdullah al Arabiei Saudite.

Camilla a purtat setul la premiera filmului The Second Best Exotic Marigold Hotel, din data de 17 februarie 2015.

Tiara Cubitt-Shand

Această piesă face parte din colecția de bijuterii de familie a reginei consort. Ea a purtat tiara Cubitt-Shand la nunta cu primul său soț, Andrew Parker Bowles.

De asemenea, Laura, fiica Ducesei de Cornwall, a purtat-o la nunta sa cu Harry Lopes, în 2006. Tiara este realizată din diamante și are o formă florală.

Tiara Greville

Tiara Greville, realizată de celebră casă de bijuterii Boucheron, este altă bijuterie preferată de ducesa de Cornwall.

Face parte din colecția Casei Regale. I-a aparținut Reginei Mamă, căreia i-a fost oferită de Dame Margaret Helen Grenville.

Colierul Greville

Masiva tiara Greville face pereche cu colierul cu același nume realizat din cinci șiruri de diamante și pietre prețioase.

Camilla l-a purtat la un banchet oficial găzduit în Kampala, Uganda, în anul 2007.

Sursa foto: Instagram