Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (I)

Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (I)
Se spune că după ce a murit în 1980, rețeta cu 11 ierburi și condimente a colonelului Sanders, cel care a inventat KFC, a fost închisa într-o seif și până în prezent este distribuită doar pe o bază strictă de „nevoie de cunoaștere”.

Mulți bucătari au încercat să-și facă propria versiune a felului de mâncare de-a lungul anilor, dar KFC a păstrat secretul cu privire la ingrediente. Oameni din toate colțurile lumii au încercat să descopere sau să recreeze rețeta. În 2016, The Chicago Tribune a publicat o rețetă care a fost găsită într-un album care aparținea colonelului, care a fost descoperit de nepotul său.

Joe Ledington, un nepot al colonelului prin căsătorie, a spus că este „destul de sigur că este aproape de original”. Rețeta conținea frunze uscate de cimbru, frunze uscate de busuioc, frunze uscate de oregano, sare de țelină, piper negru măcinat, muștar uscat, boia de ardei, sare de usturoi, ghimbir măcinat și piper alb măcinat, precum și făină și sare universale.

Aceasta este rețeta originală KFC?

O rudă a colonelului KFC Harland Sanders crede că este rețeta originală. Care a fost ascunsă în siguranță într-un album de familie de ani de zile. Amestecul de 11 ierburi și condimente este păstrat într-un seif, spune compania KFC, și nimeni – cu excepția companiei, desigur – nu știe ce conține, scrie Daily Mail. De fapt, lui Sanders i-a venit ideea ca două companii diferite participe la realizarea rețetei, astfel încât nicio companie nu ar avea vreodată știință cum să prepare de la început până la sfârșit delicioșii pui.

Ingrediente

2 căni de făină universală, 2/3 lingură sare, 1/2 lingură frunze uscate de cimbru, 1/2 lingură frunze de busuioc uscate, 1/3 lingură frunze uscate de oregano, 1 lingura sare de țelină, 1 lingură de piper negru măcinat, ulei de canola, 1 lingură de muștar uscat, 4 linguri boia, 2 linguri sare de usturoi, 1 lingură ghimbir măcinat, 3 linguri de piper alb măcinat, 1 cana apă, 1 ou, bătut, 1 pui tăiat, bucățile de piept tăiate în jumătate pentru o prăjire mai uniformă.

Mod de preparare

Amestecați făina într-un castron cu toate ierburile și condimentele; pus deoparte. Amestecați apa și oul împreună într-un castron separat până se combină. Înmuiați puiul în amestec 20-30 minute. Scoateți puiul din zeamă, lăsând să se scurgă excesul. Scufundați bucățile de pui în amestecul de ierburi-condimente-făină pentru a acoperi toate părțile, scuturând excesul. Se lasă să stea pe un raft peste o foaie de copt, 20 de minute.

Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (I)

Între timp, încălziți aproximativ 5 cm din ulei într-o tigaie înaltă la foc mediu-mare la 350 de grade.(Folosiți un termometru pentru prăjit adânc pentru a verifica temperatura.) Când temperatura este atinsă, coborâți focul la mediu pentru a-l menține la 350. Prăjiți câte 3 sau 4 bucăți odată, având grijă să nu aglomerați oala.

Se prăjește până devine maroniu auriu, rotind o dată, 15-18 minute. Transferați bucățile de pui pe o foaie de copt acoperită cu șervețele de hârtie. Lăsați uleiul să revină la temperatură înainte de a adăuga mai mult pui. Repetați cu puiul rămas.

Un compozitor britanic și-a făcut „propriul KFC”, acasă

Anul trecut, un britanic a fost considerat un „erou modern”. El a petrecut 18 luni perfecționând rețeta secretă de la KFC. Dan Fell, din Warwickshire, a dezvăluit versiunea sa, a faimosului amestec de 11 ierburi și condimente KFC, pe Twitter. Asta, după închiderea lanțului de fast-food în mijlocul blocajului impus de COVID-19.

Compozitorul susține că, după mai mult de un an de experimente cu diferite rețete pentru a replica preparatele din popularul loc de luat masa, acum îl are „acasă”.

De ce a renunțat la busuioc

Rețeta include cinci căni de făină simplă, patru linguri de boia, două linguri de piper alb și pudră de usturoi, plus o lingură de ghimbir măcinat. În amestec, Dan adaugă și o lingură de muștar praf, sare de țelină și piper negru, o jumătate de lingură de oregano și cimbru și o treime dintr-o lingură de sare de mare. Iubitorul de pui a explicat că busuiocul a fost al 11-lea ingredient. Dar că îl lasă adesea departe, deoarece nu adaugă multă aromă rețetei.

Utilizați trei părți ale amestecului la o parte de făină  și dați puiul prin ouă bătute înainte de a-l roti în condimente și prăjiți-l într-o friteuză cu adâncime mare sau ulei fierbinte la 160C până la 165C. Se prăjește puiul timp de cinci până la șase minute înainte de a-l pune într-un cuptor la 80C preîncălzit, apoi se dă o ultimă rumenire, de 90 de secunde înainte de servire.

O londoneză a descoperit și ea „secretul KFC”

Între timp, anul trecut, Ernestina Agyei, 31 de ani, din Londra, a dezvăluit descoperirea ei. Ea amestecă făină și condimente înainte de a prăji în ulei pentru a face deliciosul pui la domiciliu.  Și chiar a obținut un rating 9/10 de la KFC. Rețeta ei a inclus 1 cană de făină. În care a pus câte o lingură din următoarele: sare de mare, cimbru, oregano, sare de usturoi, ghimbir măcinat, piper negru, pudră de ceapă, palme ya mamma (care este un amestec de piper negru, ardei roșu și usturoi) și două linguri de boia.

Sursa foto: Instagram

Mai țineți minte celebra piesă „Blue” cântată de Eiffel 65? DJ Sava vine cu vești bune pentru fani. VIDEO

Recomandarile noastre