Mari vedete povestesc cum s-au luptat cu drogurile și alcoolul

Mari vedete povestesc cum s-au luptat cu drogurile și alcoolul
La suprafață, vedetele par să aibă totul: avere, faimă și succes. Dar, în spatele ușilor închise, mulți se luptă cu probleme legate de alcool, droguri și alte substanțe. Într-un an de incertitudine și schimbări drastice, un val de recunoștință confesională a străbătut Hollywood-ul, cu mai multe nume cunoscute peste tot în lume care se deschid despre înfruntarea problemelor și a călătoriilor către sobrietate.

„Se pare că există o schimbare, conștientizând că mai puțin alcool este bun pentru sănătatea ta și că perioadele de sobrietate ar putea fi ceva la care să aspiri”, a declarat expertul în dependență, Dr. James C. Garbutt. 

Celebritățile și mărturiile despre lupta cu viciile

În unele cazuri, vedetele se pronunță pentru a oferi sprijin altor dependenți și arată o cale spre sobrietate. În timp ce alții își împărtășesc poveștile pentru un sentiment de libertate și pentru a fi deschiși cu fanii lor.

„Pentru bine sau pentru rău, suntem foarte interesați de viața vedetelor și prețuim opiniile lor despre lume de multe ori mai mult decât pe cei cu cunoștințe de specialitate. Prin urmare, cred că atunci când oameni celebri recunosc că au avut probleme cu consumul de substanțe, dar și-au schimbat viața, le oferă oamenilor un sentiment de speranță și încredere că pot face acest lucru”, a spus Garbutt, profesor adjunct de psihiatrie la Universitatea din Carolina de Nord Medicament.

Miley Cyrus

Miley Cyrus a fost forțată să renunțe la vicii după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale majore la corzile vocale în noiembrie 2019, iar cântăreața a confirmat că a fost sobră șase luni în iunie anul acesta, spunând că o parte a deciziei sale de a-și schimba stilul de viață se datorează istoricului familial de boli mintale.

„Am o amplă istorie familială, care are multe provocări legate de dependență și sănătate mintală. Deci, m-am gândit la asta și m-am întrebat: De ce sunt așa cum sunt? Prin înțelegerea trecutului, înțelegem prezentul și viitorul mult mai clar”, a spus Miley Cyrus.

Cu toate acestea, sobrietatea ei s-a poticnit recent. Fosta vedetă Disney Channel a recunoscut că a avut un obstacol din cauza presiunilor pandemiei.

„Știm că atât stresul, cât și izolarea conduc la anxietate și depresie și sunt declanșatoare ale consumului de alcool și droguri. Este clar că anxietatea și depresia sunt mai mari, deci este de așteptat că și consumul de alcool a crescut”, spune un psiholog.

Elton John

Dependența lui Elton John de droguri și alcool a fost descrisă în filmul biografic „Rocketman” din 2019. Cântărețul a recunoscut anul acesta că ar fi murit dacă nu ar fi primit ajutor.

„Reflectând la cea mai magică zi, sărbătorind 30 de ani de sobrietate. Sunt cu adevărat un om binecuvântat. Dacă nu aș fi făcut în cele din urmă marele pas de a cere ajutor acum 30 de ani, aș fi mort. Mulțumesc din suflet tuturor oamenilor care m-au inspirat și m-au sprijinit pe parcurs”, a spus Elton John în iulie.

Brad Pitt și Bradley Cooper

Brad Pitt a adus un omagiu colegului său actor Bradley Cooper la începutul acestui an, pentru că l-a ajutat să devină sobru.

Într-un moment emoționant la Gala Premiilor Anuale National Board of Review din ianuarie, unde Cooper l-a prezentat pe Brad Pitt pentru premiul de cel mai bun actor în rol secundar, actorul a spus: „Bradley tocmai și-a pus fiica în pat și s-a repezit aici pentru a prezenta. El este un iubit. Am devenit sobru datorită acestui tip și fiecare zi a fost mai fericită de atunci”.

Cooper a dezvăluit într-un interviu că a renunțat la droguri și alcool la vârsta de 29 de ani, cu cinci ani înainte de a juca în filmul său „The Hangover.

Brad Pitt, în vârstă de 56 de ani, a vorbit public pentru prima dată despre problemele sale cu alcoolul în mai 2017. Pitt a mărturisit că a trebuit să-și schimbe stilul de viață pentru că „nu mai dorea să trăiască așa”. 

„Mă fierbeam prea mult. A devenit doar o problemă. Și sunt foarte fericit că a trecut acum jumătate de an, ceea ce este minunat. Cred că asta face parte din provocarea umană, fie le refuzi toată viața, fie le răspunzi și evoluezi ”, a declarat Brad Pitt.

Imagini inedite cu Cindy Crawford la 54 de ani, alături de familie. Fiica i-a moștenit frumusețea