Maria Macsim revine la viață? Soprana de la Iași a ieşit din comă

Maria Macsim revine la viață? Soprana de la Iași a ieşit din comă
Mezzosoprana Operei Române din Iaşi, Maria Macsim Nicoară, a ieşit din comă. Ca urmare, ea a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, unde fusese adusă în comă profundă în urmă cu aproape o lună şi jumătate şi transferată la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

Mezzosoprana Operei Române din Iaşi, Maria Macsim Nicoară, a ieşit din comă. Nu este vorba despre o recuperare propriu-zisă, ci doar de una neurologică. Dar poate fi un prim pas. „Nu face proceduri, ci doar recuperare neurologică. Nu este nici un semn de ameliorare a stării ei. Vom continua recuperarea“,  a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru „Ziarul de Iaşi”, unul dintre medicii care o îngrijesc, scrie evz.ro.

Deocamdată, artista nu poate vorbi şi nici nu se ştie dacă va mai reuşi vreo dată. Medicii nu se pronunţă deocamdată. Printre cunoscuţii ei, circulă însă şi zvonuri încurajatoare. Cum că mezzosoprana a reuşit să mişte mâna şi piciorul drept, dar că deocamdată partea stângă a corpului îi este în continuare inertă.

Alertă după mai bine de opt ore

În data de 11 mai, salvarea a fost alertată pe apelul de urgenţă 112 pentru a interveni în satul Aroneanu, aflat la 6 kilometri de Iaşi, la cineva aflat în stare foarte gravă, în urma unui accident casnic. Medicii de pe salvare au găsit-o pe Maria Macsim Nicoară întinsă pe pat, în comă. De faţă mai erau soţul victimei, Codrin Nicoară şi mama acestuia. Imediat ce a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, artista a fost operată imediat. Medicii au fost extrem de rezervaţi în ceea ce priveşte şansele ei de supravieţuire. Din fericire, a trecut peste câteva momente grele. Apoi a ieşit din comă, iar acum urmează acest program de recuperare neurologică.

Căderea accidentală sau cădere provocată

Încă de la început, Codrin Nicoară, soţul victimei, singura persoană care se afla în casă în momentul tragediei, a declarat că soţia sa a ajuns în comă în urma unui accident casnic: a căzut pe scara care duce la mansardă. Nu văzuse momentul propriu zis, pentru că se culcase. Dar auzise zgomotul căderii şi a venit repede să vadă ce se petrecuse. Şi-a găsit soţia prăbuşită la capătul scărilor, dar conştientă încă. A luat-o şi a dus-o în pat, sperând să îşi revină.

Abia la 7 dimineaţa, a doua zi, deşi, după cum spune soţul, tragedia se întâmplase în jurul orelor 23, şi-a sunat mama, medic de profesie, pe care a chemat-o de urgenţă la el acasă. Soacra mezzosopranei este cea care, ajungând la casa celor doi şi văzând starea în care se afla artista, a sunat la Salvare. Astfel că o oră mai târziu, Maria Macsim Nicoară se afla pe masa de operaţie, cu şanse mici de a mai scăpa cu viaţă.

Dosar penal deschis de Parchetul din Iaşi

Procurorii criminalişti ieşeni au deschis însă un dosar penal, privitor la această întâmplare. Ancheta este în desfăşurare. În timpul ei, s-a aflat că soţul, Codrin Nicoară, avea o amantă în localitate. De asemenea, alte amănunte din viaţa cuplului au făcut pe procurori să continue investigaţiile şi pe ipoteza de tentativă de omor, scrie evz.ro.

Enigmele accidentului sopranei Maria Macsim Nicoară

Primul: cuplul era în pragul destrămării. Deşi aparenţele nu o arătau, mezzosoprana îi mărturisise unei prietene apropiate că soţul ei  devenise  violent şi ar vrea să divorţeze, dar se teme să-i spună pentru că nu ştie cum va reacţiona.

Al doilea: Codrin Nicoară, care are în dosar calitatea de martor, s-a încurcat în declaraţii. O dată a spus că în acea seară se afla acasă împreună cu soţia, băuseră un pahar de vin împreună, el mersese la parter să se culce iar soţia a vrut să ducă o farfurie la bucătăria aflată la parter şi a căzut pe scară. Apoi a spus că ziua şi-au petrecut-o separat, iar când s-au întâlnit acasă s-au dus fiecare la culcare. Dormeau separat. El, la parter. Ea, la etaj. Ceea ce întăreşte declaraţia prietenei artistei, că se aflau în pragul divorţului.

Al treilea: Când a fost dusă la spital, Maria Maxim Nicoară avea o alcoolemie de aproape unu la mie. În pragul comei alcoolice adică. Asta în condiţiile în care toţi cei care o cunosc pe artistă susţin că aceasta nu consuma deloc alcool.

Citește și

Liviu Dragnea dus cu duba la DNA. Este inculpat în dosarul Tel Drum