Marina Almășan a găsit cheia rezolvării eternului conflict dintre generații

Marina Almășan a găsit cheia rezolvării eternului conflict dintre generații
Conflictul dintre generații a devenit din ce în ce mai accentuat în ultima perioadă. Care să fie cea mai bună metodă pentru a stinge această situație neplăcută? Marina Almășan știe...

Diferențele de mentalități, valori, preocupări, interese și așteptări au dus totdeauna la discuții între părinți și copii. Marina Almășan le dă tuturor o mână de ajutor.

Marina Almășan a găsit cheia rezolvării eternului conflict dintre generații

Comunicarea este cheia pentru a găsi rezolvarea eternelor discuții care apar între generații. Pentru a evita momentele tensionate, veți primi o mână de ajutor și de la Marina Almășan, care va prezenta începând de sâmbătă, 8 octombrie, ora 15.00, o emisiune de mare folos atât tinerilor cât și maturilor, denumită Rivalii.

„Conflictul între generații” se manifestă și pe plan „micro” – dar și pe plan “macro”

„Gap-ul dintre generații a marcat fiecare perioadă istorică. Acest așa-zis „conflict între generații” se manifestă și pe plan „micro” – în fiecare familie în care există copii, dar și pe plan “macro”, în cadrul societății, în toate structurile sale, între tineri și vârstnici înregistrându-se dintotdeauna diferențe în felul cum privesc lucrurile, cum se raportează la realitate, cum acționează”, a declarat Marina Almăşan.

Cele două tabere vor intra într-o competiție, iar juriul va fi format din vedete

Emisiunea moderată de Marina Almășan va pune față în față două tabere, tinerii și vârstnicii. Primii vin cu forța și entuziasmul specifice vârstei, iar ceilalți aduc cu sine înțelepciunea, experiența, cumpătarea și toleranța. Ambele echipe, care vor fi susținute de o echipă de spectatori, vor intra într-o „competiție”.

Va exista și un juriu, care va fi format din vedete și specialiști, care la final va decide cine a întrunit toate criteriile, de la carismă la înțelepciune sau adaptare la vremurile pe care le trăim.

Cum a luat naștere emisiunea

„Subiectul e în vogă și nu se va demoda nicicând! Conflict între generații a existat dintotdeauna, iar noi i-am fost protagoniști, când de o parte, când de alta a baricadei. (…) Acum noi suntem cei “demodați”, “depășiți de vremuri” și uneori chiar “inutili”, deși noi ne credem cei mai înțelepți și extrem de … “indispensabili”.

Ei, cum să ratezi un astfel de subiect suculent?!? Așa a luat naștere emisiunea “Rivalii”, un duel spumos între generații, din care nimeni nu cred că va ieși șifonat, ci cu toții vom avea de învățat. Și ne vom privi apoi, unii pe alții, cu mai multă îngăduință. Sper… (…)

Ca părinte, traversând cele două „pubertăți”, ale celor doi copii ai mei, am consemnat la rându-mi destule meciuri, ba chiar războaie cu aceștia, ciocnindu-ni-se deseori cap în cap modurile de a vedea lucrurile. (…) Așa am pățit și eu: “conflictul între generații” s-a manifestat mult mai lin în cazul lui Victoraș, decât al lui Marinuș. Dragostea mea fiind însă aceeași, pentru amândoi”, a mai spus prezentatoarea.