Mărturie incendiară despre regimul comunist în cartea „În Ochiul Ciclonului”. Sunt dezvăluirile fostului secretar personal al lui Ceaușescu

Mărturie incendiară despre regimul comunist în cartea „În Ochiul Ciclonului”. Sunt dezvăluirile fostului secretar personal al lui Ceaușescu
Începând de astăzi, găsiți la toate punctele de difuzare a presei cartea „În Ochiul Ciclonului”. Veți descoperi un dialog spectaculos între Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu și jurnaliștii Sorin Roșca Stănescu, alături de Alice Barbu.

În volumul „În Ochiul Ciclonului”, editat de Editura Evenimentul și Capital și recomandat de cea mai mare revistă de istorie din  Europa, Evenimentul Istoric,  vei găsi răspunsuri despre una dintre cele mai controversate perioade din istoria României: comunismul.

  • A știut Nicolae Ceaușescu că avea să fie răsturnat în decembrie 1989?
  • Cum s-a deconspirat Ion Iliescu pe 22 decembrie 1989 că avea să devină președintele României?
  • Cum era Nicolae Ceaușescu, de fapt?
  • Care au fost greșelile pe care le-a făcut cât timp a condus România?
  • Ce influență avea Nicolae Ceaușescu pe scena mondială?
  • Care au fost persoanele care l-au influențat pe Ceaușescu în deciziile politice?
  • Cum îl pregătea familia Ceaușescu pe fiul lor, Nicu, să preia conducerea partidului?
  • Cât de implicată era Elena Ceaușescu în deciziile politice?
  • Cum a evoluat societatea românească după evenimentele din decembrie 1989?

Sunt doar câteva din întrebările cruciale despre perioada Ceaușescu la care veți găsi răspuns parcurgând cele 328 de pagini ale cărții ”În Ochiul Ciclonului”.

Fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, Constantin Boștină, s-a decis să vorbească despre anii de conducere ai lui Nicolae Ceaușescu. La aproape 32 de ani de la căderea regimului comunist din România, el tratează într-o manieră obiectivă atât deciziile pozitive luate de dictator la acea vreme, cât și pe cele care au adus probleme României, se punctează în comunicatul editurii EEC.

Constantin Boștină împărtășește cu autorii cărții, Sorin Roșca Stănescu și Alice Barbu, unele dintre cele mai inedite detalii despre personalitatea și acțiunile lui Ceaușescu. Cartea în sine ilustrează “o recunoaştere a unor realităţi dovedite de fapte și cifre, care au condus la un progres și o dezvoltare economică, a diplomaţiei internaţionale, care a caracterizat perioada 1965-1980, dar și marile greşeli făcute de Nicolae Ceaușescu după 1980 și până în 1989”.

Cartea poate fi găsită începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei, dar și prin comanda online pe www.agoramag.ro

Cuvântul lui Sorin Roșca Stănescu

„Am decis să mă apuc de lucru și să scriu, în colaborare cu Constantin Boștină și cu Alice Barbu, o carte destinată să aștepte moartea eroului principal. Am cam aceeași vârstă cu Boștină. Se putea întâmpla ca volumul „În Ochiul Ciclonului” să fie tipărit și distribuit fie după decesul lui, fie după decesul meu, fie după ce și unul și altul ne vom fi aflat în cealaltă lume. Probabil că din acest motiv, instinctiv, și unul și altul am apelat inițial la o soluție salvatoare. Colacul nostru de salvare este Alice Barbu. O tânără, istoric ca formație, care s-a înhămat alături de mine la lucru, amândoi fiind împinși de la spate de Dan Andronic, directorul Evenimentului Zilei”.

Recomandarile noastre