Măsură aberantă în privința parcărilor din București. Unii cetățeni pierd dreptul de a avea un loc pentru mașină

Măsură aberantă în privința parcărilor din București. Unii cetățeni pierd dreptul de a avea un loc pentru mașină
Un regulament neobișnuit pentru parcările de domicilui ca intra în vigoare, curând, în sectorul 3 al Capitalei. Cine stă la garsonieră nu are dreptul la două locuri pentru mașini, ci doar cei care locuiesc într-un apartament.

Ideea năstrușnică nu a putut fi explicată de funcționarii locali. De ce doar familiile care stau în apartamente au dreptul la două locuri pentru maşini. Funcţionarii nu au reuşit să explice decizia, mai ales că în zonă erau libere mii de locuri de parcare acum trei luni.

Decizie aberantă în sectorul 3. Cine stă într-o garsonieră nu are dreptul la două locuri de parcare 

Cei care nu locuiesc într-un apartament cu două camere în sectorul 3 nu vor avea dreptul la cel de-al doilea loc de parcare, indiferent de câte persoane locuiesc în imobil. Cei care locuiesc într-o garsonieră vor putea închiria un singur loc de parcare. Cetățenii sunt revoltați și spun că acest lucru seamănă mai degrabă cu o discriminare.

„O aberaţie. Dacă stau la garsonieră nu am voie să am mașină? Pot să am șapte mașini, dar stau la garsonieră. Plătesc pentru ele. E discriminatoriu. Că nu toată lumea are posibilitatea să stea într-un apartament”, a precizat un bucureștean din sectorul 3.

Avocatul Adrian Cuculis confirmă, la rândul său, că decizia este una discrimatorie:

„Intră în contradicție cu legea fundamentală pentru că până la urmă dreptul de a închiria un loc de parcare derivă din dreptul de proprietate. În codul civil și nici în codul adminstrativ nu se regăseşte o asemenea interdicţie. Aici apar si nişte discriminari”.

Mii de locuri de parcare disponibile, în urmă cu trei luni

Recent, chiar primarul Robert Negoiţă recunoştea că sunt 7.000 de locuri de parcare libere în sectorul 3. Atunci, acesta propunea ca doar cei care au un apartament cu cel puţin trei camere să primească un loc în plus.

Cine are deja loc de parcare închiriat în Sectorul 3, trebuie să îşi actualizeze documentele până la sfârşitul anului. Iar cine are două locuri, dar stă la garsonieră, va trebui să renunţe la unul.

În sectorul 3, un bucureștean a plătit la licitație peste 30.000 de lei pentru un loc de parcare. În ultimii ani, în vistieria Primăria Sectorului 3 au ajuns peste șase milioane de lei din licitațiile pentru parcări.