Medicul Mihaela Bilic avertizează: fructe cu măsură, dacă vreți „să nu vă doară grăsimea de pe burtă”!

Medicul Mihaela Bilic avertizează: fructe cu măsură, dacă vreți „să nu vă doară grăsimea de pe burtă”!
Medicul nutriționist Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă la consumul de fructe și recomandă să le avem în dietă cu măsură, ca să nu ne doară mai apoi „grăsimea de pe abdomen!”

Bilic punctează că pepenele roșu, ca și cireșele sau strugurii, are un conținut ridicat de fructoză, care nu crește glicemia, dar… se poate transforma în grăsime pe ficat.

Cu felia e mai bine

Pepenele roșu este un fruct ideal vara, vine la pachet cu gust, hidratare și revigorare. E bine cunoscut faptul că pepenele are un conținut ridicat de apă, de circa 90%, oferă vitamina C, vitamina A, fier, calciu, complex de B-uri, acid folic și fibre, alte minerale și stimulează diureza. Este în egală măsură ideal pentru scăderea în greutate, dar în condiții de consum „normal”.

Mihaela Bilic punctează consumul în cantități mari, care poate afecta ficatul! Pepenele, ingurgitat în felii nenumărate, este un fruct care se transformă în colăcei abdominali, prin conținutul de „Fructoză, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare. Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”. De aceea, Bilic își îndeamnă urmăritorii de pe Instagram:

„Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen.”

Indicații de consum pentru pepenele roșu


În mod ideal, îl savurați pe stomacul gol, nicidecum după o masă. Dimineața, îl puteți amesteca într-un smoothie, cu alte fructe sau legume.

Rețineți că o cană de pepene roșu cubulețe conține:

– 43 de calorii
– 0 g grăsimi
– 2 mg sodiu
– 11 g carbohidrați (din care 9 g zahăr)
– 1 g fibre

Beneficiile pentru organism ale pepenelui roșu:

– susține sănătatea inimii; un studiu american pentru hipertensiune demonstrează faptul că extractul de pepene roșu scade tensiunea arterială în rândul persoanelor supraponderale.
– are proprietăți antiinflamatoare; e benefic celor care suferă de artrită. – poate îmbunătăți performanțele sportive; reduce rigiditatea musculară și previne apariția febrei musculare după antrenament intens.
– îmbunătățește digestia.
– susține sănătatea părului și a pielii.
– poate preveni cancerul.