Meghan Markle ține cu dinții de titlul de Ducesă. Ce face regina în acest sens

Meghan Markle ține cu dinții de titlul de Ducesă. Ce face regina în acest sens
Într-adevăr, Meghan Markle încă se prezintă drept „Ducesa de Sussex”. Asta deși ea și-a convins soțul, prinț adevărat, să renunțe la statutul regal.

Nu a vrut să trăiască în sânul familiei regale, și nici să aibă obligații ce țin din această postură, însă Meghan Markle ține cu dinții de titlul de Ducesă, după Megxit. Un Megxit și doi copii mai târziu, controversa cu privire la motivul pentru care Meghan Markle continuă să folosească titlul regal de Ducesă de Sussex nu s-a încheiat încă.

Pe scurt, ea și soțul ei, prințul Harry, au decis să se retragă din viața publică și instituțională a Palatului Buckingham. S-au mutat în SUA și nu s-a mai întors în Regatul Unit din 2020 (nu a zburat la Londra nici pentru inaugurarea statuii tribut adus pentru Lady Diana, nici pentru înmormântarea prințului Filip).

Cu toate acestea, privind în detaliu noua ei carte pentru copii – The Bench, inspirată de relația prințului Harry cu micuțul Archie Harrison, fiul lor – autoarea apare ca Meghan Markle, dar și ca Ducesa de Sussex.  Întrebarea, din nou, rămâne: dar nu renunțase la titlu?

Ce face regina în privința titlului de Ducesă al lui Meghan Markle

Prințul Harry și Meghan Markle au primit titlurile regale de Duce și Ducesă de Sussex la nunta lor regală din 2019, scrie Elle.com. Și regina, se pare, nu are intenția să le retragă.  După cum explică o analiză realizată de Graziadaily.co.uk, „pentru demiterea oficială, ar fi necesar un act al Parlamentului, cu un statut aprobat atât de Camera Comunelor, cât și de Camera Lorzilor”.

Dacă se va întâmpla vreodată?  Potrivit sursei, este puțin probabil.  Dar apoi Harry și Meghan când și cum își pot folosi titlurile regale?  Soția celui de-al doilea copil al lui Lady Diana a folosit și titlul de Ducesă de Sussex în introducerea video a recentei lecturi digitale din The Bench, disponibilă pe YouTube.  Atenție, totuși: Meghan Markle se prezintă drept Ducesa de Sussex, dar nu ca Alteța Sa Regală.  Ceea ce au pierdut Harry și Meghan este titlul de ASR, care reprezintă Alteța Sa Regală.

Ce titluri sunt scrise pe certificatele de naștere ale copiilor

Unii ar spune că e prea mult zgomot pentru nimic. Problema titlurilor regale ale lui Harry și Meghan continuă să fie în centrul știrilor familiei regale, dar probabil fără a o merita cu adevărat.  Gândiți-vă, de exemplu, la Sarah Ferguson, care a divorțat de prințul Andrew: ea este încă ducesa de York (și, la randul ei, la fel ca Meghan, a folosit titlul pentru a-și publica cărțile), dar nu mai este ASR.  Sarah ar pierde titlul de ducesă de York doar dacă s-ar căsători din nou.

În plus, pe certificatul de naștere al micuților Archie Harrison și Lillibet Diana, Harry apare ca Alteța Sa Regală pentru că titlul de ASR rămâne – totuși, inexorabil și mai ales legal – parte a numelui său de naștere, care în întregime este Alteța Sa Regală Henry Charles Albert David. La acestea se adaugă titlul de Duce de Sussex.

Deși pentru Harry titlul a rămas același, nu la fel s-a întâmplat în cazul soției lui, Meghan. Dacă pe certificatul de naștere al lui Archie era Rachel Meghan Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex, acum nu este de mirare că pe certificatul de naștere al fiicei sale, Lillibet Diana, a fost ales doar prenumele ei Rachel Meghan Markle, scrie sursa citată.

Sursa foto: Instagram