Melodia pe care va plânge toată diaspora! Costi Ioniță, Jador și Minodora au lansat „România mea”

Melodia pe care va plânge toată diaspora! Costi Ioniță, Jador și Minodora au lansat „România mea”
Înainte de Ziua României, Costi Ioniță i-a dat pe spate pe toți. Celebrul artist le-a făcut o surpriză fulminantă fanilor săi cu doar câteva zile înainte de 1 Decembrie.

Costi Ioniță, Jador și Minodora au lansat melodia pe care va plânge toată diaspora căci este despre „România mea”. Practic, e o nouă versiune a piesei „Mare e lumea”, de la începutul anilor 2000, aducând alături artiști celebri și foarte iubiți de publicul românesc. Pe lângă Jador și Minodora, Costi Ioniță le-a cooptat în noul său proiect patriotic și pe Vlăduța Lupău, Diana Bucșă și Cream.

Costi Ioniță a adus un tribut României. Melodia, lansată cu numai câteva zile înainte de 1 Decembrie le este închinată tuturor românilor. Videoclipul ei este format din două părți. Piesa durează peste șapte minute.

„Mare e lumea”, piesă patriotică în două versiuni

Amintim că la începutul anilor 2000, piesa „Mare e lumea” a lui Costi Ioniță făcea furori. Există două părți ale noii melodii. În cea dintâi, Costi Ioniță cântă împreună cu Vlăduța Lupău și Jador. Linia melodică are influențe de muzică de petrecere. Iar mesajul melodiei este că țara noastră este cea mai frumoasă. Artiștii le transmit tuturor ascultătorilor că trebuie să fie mândri că sunt români.

Clipul video pentru piesă era compus din imagini filmate în unele dintre cele mai superbe destinații din România. Printre ele se numără, Marea Neagră, Transilvania și Munții Bucegi. Totodată, videoclip-ul face trimiteri și la diferite mari personalități. Printre acestea se află Mircea Eliade, Aurel Vlaicu, Constantin Brâncuși, Mihai Eminescu, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Petrache Poenaru, Simona Halep, Ivan Patzaichin, etc.

Cea ce-a doua parte a piesei e realizată de către Costi Ioniță, Cream, Minodora și Diana Bucșa. Piesa are acum alte influențe și un ritm diferit. Cântăreții poartă haine cu trimitere la cele tradiționale românești.

Costi Ioniță, nominalizat la Grammy

Costi Ioniță este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști și producători muzicali din România. Are un palmares impresionant. A abordat diferite genuri muzicale, iar melodiile lui sunt în mai multe limbi.

Așa cum am anunțat în urmă cu două zile, Costi Ioniță este singurul artist român contemporan nominalizat la Grammy. De două ori. Prima dată, Costi Ioniță a fost nominalizat la Grammy în urmă cu nouă ani, în 2012, pentru albumul „Summer in Kingston”. Acum, după ce Costi Ioniță a colaborat la albumele „Live N Livin”, „Positive Vibration”, alături de alți compozitori, ele au primit nominalizări la Grammy 2022, la categoria „Cel mai bun album raggae”. Albumele au fost lansate de Sean Paul și Jesse Royal.

„Sunt deosebit de bucuros și fericit pentru că tocmai am aflat că am fost pentru a doua oară nominalizat la premiile Grammy, Premiile Academiei Americane de muzică. Cred că este o performanță și nu știu câți români s-ar putea lăuda cu acest lucru, dar pot să vă spun că sunt tare fericit, sunt tare bucuros, eu acum mă aflu pe teritoriul Statelor Unite, mă întâlnesc și colaborez cu mulți artiști de aici.

Trebuie să știti că peste tot, oriunde m-aș afla în această lume, vă reprezint cu drag, vă reprezint cu succes, și vă fac să fiți mândri că sunteți români. Eu sunt mândru că sunt român, știu din ce neam fac parte, știu ce gene am în mine și din ce strămoși ne tragem cu toții. De aceea vreau să știti că mâine voi lansa și un proiect special care să ne aducă aminte și să ne facă să ne reconectăm la valorile acestui neam: poporul român”, a scris Costi Ioniță, recent, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook, Youtube