Simona Ionescu / Redactor Șef

Membrii Casei Regale din Marea Britanie se tatuează pe ascuns. Simbolurile alese sunt foarte interesante

Membrii Casei Regale din Marea Britanie se tatuează pe ascuns. Simbolurile alese sunt foarte interesante
Când vine vorba de membrii familiilor regale, declarațiile de stil ieșite din comun, nu fac, de obicei, parte din codul vestimentar. Meghan Markle a dezvăluit că și-a „atenuat” garderoba pentru a nu intra în conflict cu membrii seniori ai familiei. Până la urmă, chiar și culoarea unghiilor a fost reglementată, doar unghiile cu aspect natural fiind permise la evenimentele oficiale. Cum stă treaba cu tatuajele? Veți fi surprinși.

La prima vedere am fi tentați să presupunem că tatuajele sunt strict interzise în ghidul de stil al caselor regale, însă nu e așa. Diverse fețe încoronate, inclusiv prințesa Eugenie, și-au afișat cu mândrie tatuajele la evenimente publice oficiale. Iar familia regală britanică etalează niște tatuaje foarte interesante.

Purtându-și părul în bucle largi, fiica cea mică a Prințului Andrew, prințesa Eugenie, a debutat cu un mic tatuaj în cerc în spatele urechii anul trecut, când a participat la Serviciul Național de Ziua Recunoștinței pentru Jubileul de Platină al fostei regine. Desenul a fost vizibil și atunci când a participat la o priveghere la Westminster Hall pentru a-și aduce un omagiu regretatei ei bunici, după moartea ei anul trecut.

Prințesa Eugenie și-a etalat tatuajul la Jubileul de platină

Deși prințesa – care așteaptă cel de-al doilea copil – nu a dezvăluit niciodată semnificația din spatele tatuajului ei, au existat unele sugestii că poate reprezenta ciclul vieții și al morții sau poate simboliza perfecțiunea, integralitatea și totalitatea, scrie Daily Mail.

Regele britanic tatuat în Japonia

Nu este deloc rar ca membrii casei regale britanice să fie văzuți cu un tatuaj. Eugenie urmează exemplul stră-străbunicului ei, Regele George V, care avea un dragon și un tigru tatuați pe brațe.

Regele George V a mers până în Japonia ca să se tatueze

Regele George al V-lea, care a domnit între 1910 – 1936, a vizitat Japonia în 1881 împreună cu fratele său, Prințul Albert Victor, când cei doi erau adolescenți. Potrivit jurnalului oficial al turneului, întocmit de tutorele lor, reverendul John Dalton, prinților li s-au tatuat brațele în timpul șederii lor în Japonia – Albert Victor s-a ales cu o pereche de berze și George cu un dragon și un tigru.

Servind ca intermediari la bordul HMS Bacchante, tatuajele Prințului George au fost alese pentru a simboliza Estul și Vestul. El a scris în jurnalul său: „Am petrecut o săptămână foarte plăcută pe țărm la Nara & Kioto (sic), am văzut multe lucruri interesante, dar timpul, și așa, nu a fost suficient. Aproape fiecare trup de la bord a fost tatuat. Am un dragon pe un braț făcut la Tokio și un tigru pe celălalt braț făcut la Kioto”.

Lady Amelia Windsor, tatuată pe spate și pe braț

Lady Amelia Windsor, model și nepoată a vărului reginei, Prințul Edward, Duce de Kent, a fost primul membru al familiei regale britanice care și-a arătat tatuajele în public. Eleganta socialistă și-a afișat un design mic pe coastă, trei pui de urs pe încheietura mâinii și o privire a unui tigru pe spate în timp ce purta o rochie mini Chanel roz la Balul de vară Serpentine Gallery în 2018.

Lady Amelia Windsor vorbește public despre semnificația tatuajelor ei

Ea a declarat pentru revista Elle că puii de urs sunt un tribut adus legăturii dintre ea și cei doi frați ai săi – Lady Marina și Edward Windsor. „Unul este din trei pui de urs, care-i reprezintă pe fratele meu, pe sora mea și pe mine pentru că am văzut trei pui de urs în Canada când eram foarte mici și credeam că suntem noi, la acel moment dat, a spus ea. A fost un moment cu adevărat magic.”

Prințesa Sofia a Suediei, tatuată pe gleznă

Prințesa Sofia a Suediei și-a arătat tatuajul în partea de sus a spatelui la nunta cu Prințul Carl Philip, în 2015. Ea a afișat cu mândrie tatuajul în multe alte ocazii oficiale, inclusiv la ceremonia de decernare a Premiului Nobel 2019. Prințesa are, de asemenea, un fluture tatuat pe cutia toracică și un tatuaj discret pe gleznă, dar se spune că i-a fost îndepărtat un tatuaj de pe braț după logodna ei cu Carl Philip.

Pauline Ducruet și mama ei, Stéphanie de Monaco, tatuaje aparte

Scafandră, designer și nepoată a Prințului Albert al II-lea de Monaco, aventuroasa Pauline Ducruet și-a arătat o serie de tatuaje îndrăznețe în public. Tatuajele ei includ o margaretă pe brațul drept inferior, un design delicat pe încheietura mâinii și scriere pe interiorul brațului stâng, precum și un mic tatuaj în partea de sus a urechii. Pauline a vorbit anterior despre copilăria ei neconvențională, trăind într-o rulotă a unui circ ambulant, după ce mama ei, Prințesa Stéphanie, a fugit cu un dresor de elefanți.

Ea a prezentat de asemenea, un tatuaj elaborat la încheietura mâinii brațului drept, care este asociat cu un inel tatuat pe deget. Pauline a urmat în mod clar exemplul mamei sale, Prințesa Stéphanie, fiica cea mai mică a actriței Grace Kelly și a Prințului Rainier al III-lea, care își expune adesea diferitele tatuaje. Supranumită „copil sălbatic”, prințesa – care a petrecut timp ca model, designer de costume de baie și cântăreață – are un dragon tatuat pe partea superioară a spatelui, precum și o brățară cu flori în jurul încheieturii mâinii și un inel tatuat pe deget.

Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei și-a tatuat porecla

Regele are un tatuaj de rechin pe picior și o porecla tatuată pe braț. Rechinul este însemnul trupelor de elită  al marinei daneze, posibil ales ca tribut. „Frogman Corps“ este o unitate de scafandri profesioniști și comandouri care au sarcina de a ataca nave inamice, forțe avansate și sarcini maritime anti-terorism, printre altele.

Prințul Frederik s-a tatuat în armată

Moștenitorul tronului danez, prințul moștenitor Frederik nu a încercat să își ascundă niciodată tatuajele de pe braț. Și bunicul prințului Frederik, regele Frederik al IX-lea, și-a dobândit tatuaje în timpul petrecut în marină, având păsări și dragoni desenați cu cerneală pe corp și brațe.

Sursa foto: Instagram, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre