Metoda prin care scapi de acnee, dezvăluită de un model celebru

Metoda prin care scapi de acnee, dezvăluită de un model celebru
Un fotomodel celebru dezvăluie modul în care și-a curățat acneea oribilă schimbându-și dieta și meditând. După ani de chinuri și tratamente complicate, îndurând în tot acest timp batjocura oamenilor care o numeau „față de pizza”, Maya MacPherson, 29 de ani, din Maui, Hawaii, e acum un model de frumusețe. Și de pace interioară. Iată secretul pe care l-a descoperit.

Maya MacPherson a început să sufere de acnee chistică dureroasă când avea doar 14 ani, iar acum ea dezvăluie lumii întregi rutina care te face model.

S-a luptat cu apariții recurente în următorii ani și tocmai când a crezut că are acneea sub control, aceasta a revenit, la 27 de ani. Modelul a încercat totul pentru a-și curăța pielea, de la tratamente faciale obișnuite până la medicamente eliberate pe bază de rețetă, dar nimic nu a ajutat. În ultimă instanță, Maya a implementat mai multe modificări ale stilului de viață. Și-a schimbat dieta, s-a concentrat pe alimentele pe bază de plante și și-a redus stresul prin meditație.

Rutina care te face model

Maya spune că schimbările combinate ale stilului de viață au ajutat-o ​​să elimine toate zonele toxice ale corpului, iar pielea ei este acum complet lipsită de imperfecțiuni.

La școală i se spunea „față de pizza”

Abia când a încercat să-și schimbe dieta a observat că pielea ei începe să se curețe. S-a concentrat pe alimentele pe bază de plante și a abordat nivelurile de stres. Aceasta era cu adevărat rutina care te face model.

Maya are acum o dietă aproape în totalitate pe bază de plante. Ea meditează regulat pentru a-și ține sub control nivelul de stres. Până să ajungă aici a fost cu adevărat disperată să găsească un remediu pentru acnee. A încercat totul. De la peelinguri chimice, laser, microneedling și pilule anticoncepționale. Dar nimic nu a funcționat. Modelul și-a schimbat și cearșafurile de pat la fiecare câteva zile. Aflase că pot transporta bacterii care cauzează și agravează coșurile.

Ea a luat chiar și un medicament cunoscut sub numele de spironolactonă. Acesta e utilizat în mod tradițional pentru a trata tensiunea arterială crescută, dar s-a dovedit incredibil de eficient în eliminarea acneei. Dar, spre frustrarea ei, medicamentul nu a ajutat. Modelul a petrecut ani buni încercând să-și ascundă pielea, de teamă să nu se confrunte cu comentarii crude despre acneea ei.

Rutina care te face model

„Dacă aș fi putut rămâne acasă pentru a evita interacțiunea cu oamenii, aș fi făcut-o”, a declarat pentru Jam Press modelul. Maya a început să se ascundă de oameni de teama a ceea ce ar putea spune. „Acneea m-a făcut să mă simt murdară.

De asemenea, nu am vrut să fac pe nimeni să se simtă inconfortabil sau să-i fie milă de problemele mele de piele”, mărturisea modelul, conform Daily Mail. La școală, a fost numită „fața pizza”, iar fetele glumeau despre „conectarea punctelor”, referindu-se la numeroasele ei cosuri.

Rutina care te face model

Abia când Maya a făcut unele modificări permanente ale stilului de viață – cum ar fi modificarea dietei și meditația pentru a reduce stresul – pielea ei a început în cele din urmă să se curețe.

Rutina care te face model

Potrivit modelului, concentrarea asupra eliminării acneei din interior spre exterior a fost cheia pentru a-și depăși definitiv problemele. „Am devenit mai conștientă și în ton cu corpul meu și am început să-l ascult. L-am hrănit cu ce vrea să mănânce”, a spus ea. „Dacă ceva s-ar simți dezechilibrat, aș regla nevoile corpului și ale pielii. De asemenea, mi-am redus nivelul de stres, care îmi afectează acneea, prin meditație, yoga, reiki și respirație”.

Când a început să își conștientizeze corpul, Maya și-a dat seama că trupul ei poftea mai mult la fructe și legume proaspete.  Încet, a învățat să asculte aceste nevoi. „Am devenit mai conștientă și în ton cu corpul meu și am început să-l ascult. L-am hrănit cu ce voia să mănânce”, a spus ea. Maya MacPherson a început, de asemenea, să examineze ingredientele pe care le folosea pe față și și-a dat seama că își aplică, fără să vrea, zeci de substanțe chimice pe piele.

Secretul frumuseții: meniu vegetarian și meditație

În ceea ce privește dieta ei, modelul mănâncă acum în mare parte alimente pe bază de plante, cu excepția cărnii de pește, de două sau trei ori pe săptămână pentru a obține vitamine Omega 3.

Ea a spus: „Cred că, dacă vrei să-ți vindeci pielea, trebuie să înceapă din interior spre exterior. Consumul de alimente mai puțin procesate și alimente mai reale îmi schimbă foarte mult pielea. Am devenit conștientă de ceea ce a intrat în corpul meu. Și de efectele pe care le-ar putea avea atât intern cât și extern. La urma urmei, pielea ta este cel mai mare organ al tău”. Maya are zeci de mii de adepți pe Instagram, unde și-a prezentat povestea de succes.

Rutina zilnică de îngrijire a pielii Mayei constă acum în produse hidratante. Folosește niacinamida (o formă de vitamina B) și un ser bun de vitamina C, împreună cu SPF. Maya recunoaște că nu a crezut niciodată că pielea ei va fi la fel de curată ca acum. Dar spune că este incredibil de recunoscătoare pentru lecțiile pe care le-a învățat despre corpul ei.

„Mă uit la pielea mea și sunt șocată cât de greșit am abordat-o ani la rând. Orice este posibil. A fost o călătorie pentru a ajunge aici și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Este treaba noastră – și alegerea noastră – să ne protejăm pielea și corpul de substanțe chimice toxice și de ingrediente care vă pot face mai mult rău decât bine”, arată modelul.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

16 ani cu Angela Merkel. Tinerețea și iubirile Doamnei Cancelar