Micuța prințesă a României a fost botezată. A plâns puțin

Micuța prințesă a României a fost botezată. A plâns puțin
Micuța prințesă Maria-Alexandra, strănepoata Regelui Mihai, a fost botezată. A fost cuminte, dar a și plâns puțin.

Micuța prințesă Maria-Alexandra, strănepoata Regelui Mihai, a fost creștinată. Părinții, nașii și cei câțiva prieteni au fost îmbrăcați în straie populare.

 Micuța prințesă a României a fost botezată

O zi importantă pentru strănepoata Regelui Mihai și pentru fostul principe Nicolae al României.

Maria-Alexandra a fost creștinată, sâmbătă, 23 ianuarie.

Slujba de creştinare a fost condusă de către ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, cu care Nicolae al României are o relaţie specială de prietenie.

Slujba a început după prânz şi a ţinut aproape o oră, iar la fericitul eveniment au fost prezente doar câteva persoane apropiate familiei.

Atât Nicolae al României şi soţia sa, cât şi naşii micuţei Maria-Alexandra au venit îmbrăcaţi în costume populare.

Bebelușa a fost cuminte și a plâns doar puțin, când a primit apa sfințită. S-a liniștit repede, în brațele nașei de botez.

Micuța Maria-Alexandra s-a născut în plină pandemie

Alina-Maria, soţia lui Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, a născut-o pe Maria-Alexandra pe 7 noiembrie 2020, la ora 20.05, la Spitalul Polizu din Capitală.

Maria-Alexandra s-a născut în ajunul marii sărbători de Sfântul Mihail. Tăticul, Nicolae al României, a spus atunci că ”Regele Mihai, bunicul meu, ne ocrotește, iar eu sunt mândru că port mai departe numele lui.”

Fericitul tătic, Nicolae al României, spunea că a fost emoționat când și-a ținut fiica în brațe prima oară și s-a simțit perfect în largul sau, senzația fiind unică. “Văzând-o, mi-a fost greu să-mi dau seama că acest bebeluș adorabil ar putea fi fiica mea! Înainte, am fost puțin intimidat de nou-născuți. Cu ea, m-am simțit imediat în largul meu”, a povestit Nicolae al României.

Nicolae al României și Alina Binder s-au căsătorit la Sinaia pe 30 septembrie 2018.

La scurt timp de la acest eveniment, ziarul Daily Mail din Marea Britanie a alocat un spațiu generos poveștii de viață a Princepelui Nicolae. A prezentat un arbore genealogic prin care se arăta legătura de strânsă rudenie dintre cele două Case Regale, britanică și românească.


Micuța prințesă a României în prima vacanță. A dormit tot timpul

Detalii inedite despre nașterea strănepoatei Regelui Mihai. Nicolae al României vorbește despre familia sa

Recomandarile noastre