Mihaela Burzănescu (locul 174 WTA) a întâlnit-o pe Serena Williams ( locul 8 WTA) în turul 2 la Roland Garros. Deși românca a pierdut în fața marei tenismene și a fost eliminată de la turneu, meciul i-a dat de cap Serenei și a durat peste 2 ore. Într-un interviu acordat Digi Sport, românca a povestit că meciul i-a dat foarte multă încredere în ea. „Cu Serena, a fost un meci foarte bun jucat de ambele părți și mi-a dat multă încredere și mi-a arătat că sunt aproape de cum jucam înainte și chiar mă bucur că s-a văzut că sunt mult mai sigură pe mine din multe puncte de vedere, serviciu, lovituri, tehnică, tactică. Mă concentrez mult mai bine în timpul meciurilor, citesc anumite lucruri ale adversarei.

Asta vine doar cu meciuri jucate, cu concursuri și, chiar dacă este un sacrificiu imens că suntem plecați, nu mai am 18-19 ani, la 33 de ani, să stai mereu plecată în competiții nu este ușor, o fac pentru că iubesc acest sport enorm și îmi doresc să joc cât pot de mult și să îmi pun cariera pe primul plan cât se mai poate. Sper să revin anul acesta în top 70 și să îmi fie mai ușor anul viitor, pentru că am trecut prin multe la viața mea”, a declarat Mihaela Buzărnescu

Mihaela Burzănescu a reușit ce alte jucătoare nu pot. Nu a avut emoții cu Serena Williams 

Serena Williams a fost întotdeauna un adversar temut de către alte jucătoare. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că multe tenismene au fost copleșite de emoție în fața jucătoarea care a fost atâția ani numărul 1 în lume. Însă Mihaela Burzănescu spune că nu a avut deloc emoții. Și a reușit să își privească marea adversară ca pe o jucătoare normală. 

”Nu am avut niciun trac, nicio clipă nu m-am gândit ‘gata, am câștigat setul’. Este mai relaxată față de cum era înainte. Are un serviciu incredibil, foarte greu să ghicești, foarte bine plasat, unghiurile sunt foarte bune. Este foarte important în tenisul feminin. Datorită serviciului, are moment când revine dacă este condusă. A fost foarte greu să mă odihnesc în noaptea de după meci.”

A avut probleme cu stomacul înainte de meci

„Aveam o grămadă de gânduri, adrenalină, am avut și probleme cu stomacul din ziua meciului cu Arantxa Rus și nici ele nu mi-au dat pace. Mă tot gândeam ce pot să fac diferit. Oricum, am intrat foarte bine în meci. Au fost acele mici diferențe. Poate trebuia să fiu și mai focusată în anumite momente.

Când am fost anunțată că voi fi pe tablou și nu mai jucam calificări, m-am antrenat de două, trei ori pe Philippe Chatrier. Mă și gândeam că acolo voi juca în turul trei, dar a fost turul doi. Când am intrat pe teren, încă de pe culoar, mi-am dat shut down și am luat jucătoarea ca pe o adversară normală. Nu m-am gândit că este Serena Williams. Aveam respect pentru ea, așa cum am pentru toate jucătoarele. Dar mi s-a întâmplat de câteva ori ca înaintea unei partide cu o jucătoare foarte bună să am în subconștient că este o jucătoare cu foarte bune rezultate, cu plasament foarte bun, cu rezultate mai bune decât ale mele și se pierde un pic din avantaj. De data aceasta, am intrat pe teren ca fiind un meci oarecare și cu șanse egale”, a spus Buzărnescu.

S-a bucurat să joace cu Serena Williams 

Ulterior, sportiva a scris pe Twitter că a fost o reală plăcere să joace cu tenismena și că abia așteaptă să mai aibă parte de astfel de meciuri. „A fost o plăcere să joc împotriva Serenei Williams aseară. Am dat totul pe teren și ambele am oferit o dispută pe cinste. Aștept cu nerăbdare și alte meciuri ca acesta”, scria Mihaela Buzărnescu la finalul partidei cu Williams, pe contul său oficial de Twitter.

Foto: Facebook

Pepe, despre noua iubită. Mărturisiri despre experiențele sale cu Oana și Raluca

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp