Mihaela Tatu, îndemnată de Petre Roman să plece într-o aventură spirituală. A mers 800 de kilometri

Mihaela Tatu, îndemnată de Petre Roman să plece într-o aventură spirituală. A mers 800 de kilometri
“Ești ceea ce alegi să fii. Nu există vârstă pentru un nou început”, obișnuiește să spună Mihaela Tatu, om de teleziune și radio. Ea a ales să-și schimbe viața în urmă cu 10 ani, pornind într-o aventură a regăsirii de sine.

În 2012, Mihaela Tatu care a fost timp de 22 de ani realizator TV și radio, a decis că este momentul să se regăsească pe sine, iar cel mai potrivit lucru i s-a părut să plece pe Camino de Santiago.

A mers 800 de kilometri pe Drumul lui Iacob, pentru a se cunoaște mai bine, dar și pentru a aduce liniștea în viața sa într-o perioadă în care greutățile și problemele păreau să nu se mai sfârșească.

Camino de Santiago este un drum spiritual, care pleacă de la poalele Pirineilor, Franța, și străbate zeci de orașe până în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei. De peste o mie de ani, pelerinii merg pe drumul lui Iacob, considerat unul dintre cele trei pelerinaje importante ale creștinilor.

Înainte de a pleca s-a consultat cu Petre Roman

Printre români care au reușit să ducă la capăt aventura de 800 de kilometri se numără și Mihaela Tatu. Pe acest drum a pornit în 2012, iar experiența a fost una spectaculoasă care i-a schimbat existența.

Și fostul premier al României, Petre Roman, a parcurs drumul lui Iacob

Invitată în platoul Spectacola, fosta realizatoare TV a dezvăluit ce a însemnat pentru ea această călătorie. Înainte de a porni pe acest drum, Mihaela Tatu a mărturisit că s-a consultat și cu politicianul Petre Roman, care a străbătut și el acest drum, cu ani în urmă. Fostul premier a încurajat-o în a-l parcurge.

Unul dintre cele mai importante pelerinaje

„Este unul dintre cele trei pelerinaje creștine importante, unul fiind la Ierusalim și celălalt la Vatican. Drumul Sfântului Iacob, ce se ține de 1000 și ceva de ani, este un drum parcurs de papi, de președinți de tară, de miniștri, de sportivi de performanță, de actori, inclusiv actori de la noi au fost.

Cristi Iacob împreună cu Marian Râlea au jucat pe Camino. Au mers cu decorul după ei. Este fabulos ce se întâmplă acolo, extraordinar. Sub energia Căii Lactee se străbate Spania, de la Est la Vest, până la malul oceanului, până la kilometrul zero, până la Finnistere, unde pe vremuri se zicea că acolo se începe Pământul”, a povestit vedeta TV.

Multe lucruri i s-a întâmplat până a ajuns să ia decizia de a pleca în pelerinaj. Mihaela Tatu a mărturisit că în 2006 a avut o ruptură de ligament încrucișat și menisc, era într-un moment de apogeu al carierei sale, însă problema de sănătate a fost una serioasă și a determinat-o să ia decizii importante. „În urma acestei povești, mi-am dat calul, n-am mai putut să schiez, să patinez, să zbor, să alerg, s-a schimbat viața mea la 180 de grade. Și a trebuit să găsesc o variantă, după o lungă perioadă de revizuire a mentalului.

A fost foarte greu, sunt o fire energică și plină de dorință de mișcare. A trebuit să găsesc îndeletniciri și sporturi care să-mi aducă satisfacție, în așa fel încât să nu forțez foarte mult genunchiul. Și ce puteam să fac? Să înot și să merg pe jos”, a povestit vedeta.

Foto: Mihaela Tatu