Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”, spune Horia Moculescu

Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”, spune Horia Moculescu
Mihai Constantinescu era atât de iubit încât la fiecare spectacol pe scenă urcau o sută de copii care dansau alături de idolul lor. De aceea, Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”, spune Horia Moculescu.

Mihai Constantinescu a fost iubit de generații de români. A fost una dintre emblemele muzicii ușoare românești în anii 70, 80 și 90. Numele său era echivalent cu succesul garantat al spectacolelor.

De ce Mihai Constantinescu era ”un pericol pe scenă”

La un an de la dispariția sa, Mihai Constantinescu nu numai că nu a fost uitat, ci este la fel de iubit. Iuliana Marciuc a realizat o emisiune emoționantă despre cântăreț, la ”Destine ca-n filme”, de la TVR. A invitat pe soția cântărețului, Silvia Secrier, dar și artiști care au cântat pe aceeași scenă cu Mihai Constantinescu.

Mihai Constantinescu a fost căsătorit cu Simona Secrier timp de 20 de ani

Compozitorul Horia Moculescu (83 de ani) a povestit despre spectacolele în care participau marii artiști ai vremii. ”Mihai Constantinescu era «un pericol pe scenă». Era programat ultimul pentru că atunci când el apărea, pe scenă urcau 80 -100 de copii. Vă dați seama ce pericol era, cu atâtea cabluri pe scenă se putea întâmpla orice. Din fericire, niciodată nu s-a întâmplat”, a povestit Horia Moculescu.

Mihai Constantinescu povestea melodiei ”O lume minunată”

Pe Mihai Constantinescu îl iubeau femeile, iubitorii de animale, dar mai ales copii. A început cu ”Păpușa”, după care au urmat alte melodii devenite imediar șlagăre: «Iubiți-ne că sîntem flori”, ”Penița”,  ”Sora mea cea mică», «Un zîmbet și o floare», «Iubiți și câinii vagabonzi».

Fără să vrea, atunci când a compus „O lume minunată”, Mihai Constantinescu a creat un imn preluat de fiecare generație și dus mai departe cu sfințenie.

Povestea melodiei pare simplă, dar nu este așa. A fost scrisă cu suflet și în ceea ce pui suflet apare genialitatea. Chiar Mihai Constantinescu povestea, într-unul dintre puținele interviuri acordate pe această temă, că întreaga „operațiune” a durat puțin.

”Melodia «O lume minunată» a apărut într-o jumătate de oră. Da, nu glumesc. Am scris-o în jumătate de ceas. Recunosc, nu mă așteptam să aibă un asemenea impact atunci când am scris-o, dar m-am convins repede. Adică la câteva săptămâni după lansare. Am scris-o cu multă pasiune și drag. A ieșit ce a ieșit și chiar mă bucur pentru asta”, spunea Mihai Constantinescu în urmă cu mai multă vreme.


Au dat lovitura! Cine este noua voce PRO TV