Super rețetă: Mini tarte cu roșii și brânză, aperitivul momentului

Super rețetă: Mini tarte cu roșii și brânză, aperitivul momentului
Niște mini tarte cu roșii sunt ideale pentru a reprezenta un aperitiv ideal, rapid și apetisant. Acestea sunt perfecte pentru a fi savurate alături de familie și prieteni.

Ideea de a face mini tarte nu necesită un moment special. Când sunt calde, gata scoase din cuptor, pot fi o cină perfectă. Sau pot reprezenta o gustare sănătoasă, numai bună de savurat în fața televizorului. Ideal e să folosiți, așa cum prevede și rețeta, brânză feta. Dacă nu știați, feta este o brânză albă cu saramură grecească făcută din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și de capră. Este moale, cu găuri mici sau fără găuri, compactă. E fărâmicioasă, cu o textură ușor granuloasă.

Combinația dintre brânza feta și roșii este una clasică și deosebit de gustoasă. Roșiile e necesar să facă parte din alimentația noastră, mai ales că sunt pline de vitamine și nutrienți.

Roșiile au un conținut important de Vitamina C, care este un antioxidant natural. În plus, conține și vitamina A, potasiu si fier. Potasiul joaca un rol important în menținerea sănătății sistemului nervos, iar fierul este esențial pentru menținerea circulației normale a sângelui. Vitamina K, esențiala pentru coagularea sângelui și controlul sângerării, se găsește în compoziția roșiilor.

Ingrediente pentru mini tarte cu roșii și brânză

6 foi filo (foi de plăcintă, subțiri)

12 roșii cherry

200 de grame de brânză feta rasă

2 ouă

1/2 cană de ceapă verde tocată mărunt

250 ml de smântână grasă

1/2 linguriță de piper

Cimbru sau busuioc

Mod de preparare

Se unge o tavă de copt brioșe, se taie fiecare foaie de filo în jumătate, se împăturește în jumătate și se aranjează în tavă, se îndoaie marginile spre centru și se fixează. Se taie roșiile în două, se amestecă feta, ouăle, ceapa verde și piperul, se toarnă peste foaia filo și se așază roșiile. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Se presară puțin cimbru sau busuioc și gata.

Sursa: Instagram