Minimalismul: un stil care nu se demodează niciodată

Minimalismul: un stil care nu se demodează niciodată
De-a lungul istoriei modei, sunt doar câteva stiluri care reapar din nou și din nou. O menționare notabilă pe listă: minimalismul.

Caracterizat prin simplitate și utilitate și aplicabil în mod egal monumentelor istorice de design, operelor de artă contemporane și inovațiilor SF. Estetica minimalismului reușește să surprindă trecutul, prezentul și viitorul dintr-o dată. 

Atunci când vine vorba de modă, minimalismul nu este o tendință trecătoare ancorată de un element singular sau un singur accesoriu. Este o stare de spirit reflectată într-o serie de alegeri deliberate. Aceasta este moda în cea mai pură formă: hainele și accesoriile minimaliste sunt acolo pentru a îmbunătăți, nu a domina.

Minimalismul, relevant în pandemie

Minimalismul nu se demodează niciodată. Acest stil este deosebit de relevant într-un an care ne-a remodelat prioritățile și ne-a îndemnat să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat. A fost un an de întoarcere la elementele de bază, în viața noastră de zi cu zi dar și în modă, ceea ce face din acesta momentul perfect pentru a îmbrățișa un stil credo înrădăcinat în aceleași filozofii, așa cum fac avangardele industriei precum Prada, cu cele mai recente colecții ale lor.

Să apreciezi minimalismul este un lucru – să-l transformi în stilul tău personal este cu totul altceva. Piesele minimaliste (caracterizate prin linii curate, forme subțiri și materiale sofisticate) sunt simultan clasice și actuale. Articolele vestimentare care surprind stilul vor trece fără probleme între ocazii, de la întâlniri de lucru la cocktailuri cu prietenii la evenimente elegante.

Stilul minimalist, un stil de viață

Stilul minimalist este o mentalitate, un stil de viaţă, nu doar o alegere vestimentară. Se regăseşte în felul cum trăieşti, cum este amenajată locuinţa ta, cum te îmbraci şi cum te comporţi. Înseamnă să-ţi trăieşti viaţa folosind doar strictul necesar, să ai senzaţia de prospeţime, de simplitate în tot ce te înconjoară.

Stilul minimalist se aseamănă foarte mult cu stilul franţuzoaicelor, care au ţinute şic, puse cap la cap fără pic de efort. Este un stil casual bazat pe funcţionalitate, cu piese versatile de foarte bună calitate, aruncate cu precizie pe tine, care emană relaxare, rafinament şi eleganţă în acelaşi timp. O ţinuta minimalistă nepretenţioasă, cu linii curate, forme simple, texturi bogate şi culori neutre crează o imagine perfectă, necomplicată, proaspătă şi ingenioasă.

Jennifer Lopez, dezbrăcată complet. Imagini interzise minorilor. Dar și dieta artistei pentru majori!