Vă vine să credeți că au trecut 50 de ani de când o vedeți pe Mirabela Dauer la televizor? Este plină de vitalitate, la fel de sensibilă și plăcută, ca în 1970. Atunci a debutat la televizor, în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu.

Mirabela Dauer a devenit aproape imediat o preferată a publicului și o prezență constantă a emisiunilor de televiziune.

A fost invitata specială a lui Paul Surugiu-Fuego, de la TVR 2, ediția de duminică, 11 octombrie. Emoțiile marei noastre artiste au fost atât de mari încât a avut momente când a plâns.

Regal la TVR 2. Mirabela Dauer a plâns la emisiunea lui Fuego

”Azi (n.r. duminică, 11 octombrie) e mare sărbătoare la TVR 2. O celebrăm, așa cum se cuvine, pe minunata Mirabela Dauer, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de carieră. Sigur, cele aproape 2 ore sunt prea puține pentru a cuprinde toate performanțele și personalitatea ei, dar am pregătit șlagăre de colecție, emoție, lacrimi de bucurie, muzică de calitate și o mulțime de prieteni care vin să-i fie aproape. Mirabela e un om tranșant. E un bun pansament, e sinceră și reușește mereu să-ți aducă zâmbetul pe buze. Vine ca o binecuvântare pentru prieteni și reușește întotdeauna să-i adune laolaltă, prin exuberanța sa. Nu mai vorbesc de faptul că este un simbol incontestabil al românilor! Ne vor fi alături Gabriel Dorobanțu, Veta Biriș, Raoul, Alexandra Cepraga, Liliana Mocanu, Corul de Copii Nostalgia!”, a anunțat Fuego.

Într-adevăr, cine nu a ascultat ”Mulțumesc iubită mamă”, ”Melancolie”, ”Morărița” sau ”Frunza mea albastră”?

Mirabela Dauer urmărită de zeci de mii de fani

Zeci de mii  fani s-au uitat la emisiunea lui Fuego în care a avut invitată specială pe Mirabela Dauer.

  • ”Un regal!!!…La mulți ani Mira, cântă-ne, încântă-ne mereu! Te iubesc OM drag, artistă și privighetoare a cântecului! Iar tu, Paul-Fuego să ne trăiești, om minunat, să ne prezinți emisiuni minunate, de elită și bun gust, să ne cânți și tu mulți, mulți ani! MULȚUMESC, minunat!!!”, a scris o internaută.
  • ”Mulțumesc mult! Să ne trăiești Mira cu șlagărele nemuritoare, și tu , Paul, un prezentator unic si fenomenal! Azi, am lăcrimat, odată cu voi! Totul la superlativ!”
  • ”Nu știu ce mai putem comenta, decât că îi iubim, îi apreciem.”
  • ”Două voci superbe pe care le-aș asculta mereu.”

Mirabela Dauer a debutat la TVR la 23 de ani

Mirabela Dauer a aniversat 73 ani, pe 9 iulie, în aceeași zi cu alte două mari artiste: Margareta Pâslaru (77 de ani) și Angela Similea (74 de ani).

”Te-aștept să vii” (Fotoliul din odaie”), ”Roata morii”, „Ce dor mi-a fost de ochii tăi” sau „Dormeau pe-o frunză două stele” erau melodii pe buzele românilor în anii ’80.

”Din păcate, în mare parte din copilăria mea, de la 3 la 14 ani, mi-a lipsit tatăl. A fost luat pe sus de Securitate și închis din motive politice. A fost eliberat după 11 ani, spunându-i-se că a fost arestat dintr-o eroare judiciară. Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu la vârsta la care aveam cea mai mare nevoie de el. Când a venit acasă tata era iarnă, iar eu nu aveam paltonaș. Când a văzut, mi-a făcut mie hăinuță din uniforma lui kaki de deținut. Au fost niște ani grei pentru mama, pentru mine și pentru sora mea, care este mai mare cu 7 ani decât mine. Ce haine nu-i mai veneau ei, le luam eu, însă pantofii ei nu mi se potriveau, iar ca să-i pot încălța le puneam vată la vârf. Uneori mâncam doar pâine cu magiun, iar atunci când aveam și unt era o adevărată sărbătoare”, povestea Mirabela Duer.

A fost căsătorită de două ori. Primul mariaj a fost la 18 ani, cu Willi Dauer, de la care a păstrat numele. Al doilea, cu fostul regizor de la TVR, Traian Popovici. Fiul lor, Dan Alexandru Popovici, zis Nanu, s-a născut la câteva zile după cutremurul din 1977. Căsnicia aceasta a ei a fost un calvar. Bărbatul o bătea periodic.  La divorț, Traian Popovici a susținut că și-a surprins soția înșelându-l cu un chitarist, iar instanța a decis ca Nanu, pe atunci în vârstă de doi ani, să rămână în grija tatălui. Mira, cum îi spun prietenii, a avut o mare cumpătă când i-a fost extirpat un rinichi.


Antena 1 pregătește un serial cu nume grele. Cine sunt actorii din „Adela”!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri