Mirabela Dauer, viață de poveste. Vedeta trece acum printr-o schimbare

Mirabela Dauer, viață de poveste. Vedeta trece acum printr-o schimbare
Mirabela Dauer a fost iubită de generații de români. Cu o carieră care a depășit 50 de ani de activitate, artista este în continuare un profesionist de la care mulți ar avea de învățat.

Departe de micile ecrane și de viața publică în ultima perioadă, Mirabela Dauer, este de nerecunoscut. Vedeta pare că trece printr-o schimbare șocantă, cauzată de vârstă. Dar nu este chiar așa. Acum cântă la mare și e fericită că are public tânăr la concertele ei, care-i cunoaște și versurile melodiilor. Este foarte activă pe rețelele de socializare. De Sfâna Maria, Mirabela Dauer a distribuit o fotografie în care miroase un trandafir japonez înflorit. Și a avut parte de multe mesaje de felicitare cu ocazia onomasticii.

Mirabela Dauer, de nerecunoscut

Mirabela Dauer a debutat cu o piesă la televizor în anul 1970, apărând în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit”, compusă de Marius Țeicu, și aproape instantaneu a devenit o preferată a publicului și o prezență constantă a emisiunilor de televiziune.

În cea mai recentă fotografie postată pe social media, Mirabela Dauer este de nerecunoscut

La 76 de ani, își amintește că în mare parte din copilărie i-a lipsit tatăl. „Din păcate, în mare parte din copilăria mea, de la 3 la 14 ani, mi-a lipsit tatăl. A fost luat pe sus de Securitate și închis din motive politice. A fost eliberat după 11 ani, spunându-i-se că a fost arestat dintr-o eroare judiciară. Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu la vârsta la care aveam cea mai mare nevoie de el. Când a venit acasă tata era iarnă, iar eu nu aveam paltonaș.

Când a văzut, mi-a făcut mie hăinuță din uniforma lui kaki de deținut. Au fost niște ani grei pentru mama, pentru mine și pentru sora mea, care este mai mare cu 7 ani decât mine. Ce haine nu-i mai veneau ei, le luam eu, însă pantofii ei nu mi se potriveau, iar ca să-i pot încălța le puneam vată la vârf. Uneori mâncam doar pâine cu magiun, iar atunci când aveam și unt era o adevărată sărbătoare”, povestea Mirabela Duer.

Două mariaje încheiate

Mirabela Dauer a fost căsătorită de două ori. Primul mariaj a fost la 18 ani, cu Willi Dauer, de la care a păstrat numele. Al doilea, cu fostul regizor de la TVR, Traian Popovici. Fiul lor, Dan Alexandru Popovici, Nanu, s-a născut la câteva zile după cutremurul din 1977. Căsnicia aceasta a ei a fost un calvar. Bărbatul o bătea periodic.  La divorț, Traian Popovici a susținut că și-a surprins soția înșelându-l cu un chitarist, iar instanța a decis ca Nanu, pe atunci în vârstă de doi ani, să rămână în grija tatălui.

Vedeta are o colecție impresionantă de evantaie

Artista a mărturisit recent  că are o relație proastă cu fiul ei și că nu își dorește ca acesta să o caute din obligație.

„Să fie sănătos. Nu aș vrea să mă caute. (…) Vorbim despre absurd? Nu. E bine așa cum e. Eu, cel puțin, am un gând frumos îndreptat spre el și-l voi avea toată viața și când n-oi mai fi.  Decât să fie o chestie falsă, forțată, obligatorie, nu. E bine așa cum e. Știi ce mulți copii am eu în jurul meu?”, a declarat Mirabela Dauer, la Antena 3 CNN.

Adevărul este că, Mirabela Dauer a suferit mult după copilul pierdut și pentru că băiatul ei a fost crescut de tată și bunici să o urască. Artiști mai apropiați ei știau. A povestit despre drama ei la mijlocul anilor 90, în Evenimentul zilei. Ziariștii de acolo au reușit să-i aducă față în față, iar mama și fiul au reluat o legătură ruptă brutal. Din păcate, apropierea lor n-a durat prea mult timp.

Artista povestește despre ororile la care o supunea fostul soț

„Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980. Eram cu el şi copilul. Eu cântam pe litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câştig mulţi bani, pentru că aşa voia soţul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel.

Nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă”, a povestit artista în cartea biografică „Pe drumul vieţii”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre