Mircea Dinescu, pe urmele regelui. „Venea la castelul din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața”

Mircea Dinescu, pe urmele regelui. „Venea la castelul din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața”
Ce au în comun Mircea Dinescu, Avram Iancu, Regele Carol al II-lea și părintele Arsenie Boca? Stațiunea balneoclimaterică Vața de Jos din Hunedoara! În emisiunea «Poezie și delicateturi» de la PRIMA TV, ce va fi difuzată duminică, 23 octombrie, de la ora 14:00, Mircea Dinescu devine ambasadorul unui loc a cărui istorie pare să fi fost pusă pe «pauză» timp de 11 ani, un loc cu o istorie ce începe din 1439.

Cunoscut pentru dragostea față de tradițiile autohtone și pentru pasiunea cu care readuce la viață, promovează și susține valorile românesti, Mircea Dinescu nu se dezminte. Astfel, în emisiunea de duminică, nu doar că a ajuns în locul de naștere al părintelui Arsenie Boca, în apropiere de mormântul lui Avram Iancu, ci a pășit pe Drumul Regelui – drumul pe care călătorea adesea regele Carol al II-lea de la castelul din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața. Mircea Dinescu a participat, în calitate de Invitat special,  la «Expo Târg și Festivalul Vânătorilor la Vața de Jos», organizat de Primăria stațiunii balneoclimaterice.

Telespactatorii vor descoperi discuțiile savuroase avute cu producătorii locali și reacțiile autentice ale lui Mircea Dinescu  în timp ce degustă produsele tradiționale. Mai mult, vor afla și cine este câștigătorul concursului de gătit la ceaun vânătoresc din al cărui juriu a făcut parte realizatorul emisiunii «Poezie și delicatețuri».

Cum nicio delicatesă nu poate fi degustată fără poezia dialogului, tot pe parcursul celor 2 ore ale emisiunii de la PRIMA TV telespectatorii vor afla totul despre privatizarea stațiunii balneare de la Vața de Jos, dar și despre imensul potențial turistic al zonei. Invitații lui Dinescu în ediția de duminică sunt: Liviu Ioan Lință – Primarul Comunei Vața de Jos, Profesor Universitar Pavel Suian și Ioan Ovidiu Muntean – fost Ministru al Telecomunicațiilor în Guvernul Văcăroiu.

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare ediție, muzica este la loc de cinste. Astfel, telespectatorii Prima TV vor avea bucuria întâlnirii cu unul dintre puținii instrumentiști declarați tezaur uman viu de către UNESCO, taragotistul Pera Bulz – membru al Tarafului de la Vața, invitat special al lui Mircea Dinescu duminică, de la 14.00.