Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Lucescu trăiește pe viu războiul în Ucraina și povestește ce se întâmplă la Kiev. Panica a ajuns la cote maxime

Mircea Lucescu trăiește pe viu războiul în Ucraina și povestește ce se întâmplă la Kiev. Panica a ajuns la cote maxime
Războiul din Ucraina l-a prins pe antrenorul român Mircea Lucescu, la Kiev, iar acesta a anunțat că nu se grăbește să plece din capitala Ucrainei.

Mircea Lucescu a decis să rămână alături de jucătorii lui Dinamo la Kiev, echipa pe care o pregătește. El susține că nici nu a luat în calcul posibilitatea părăsirii acestei țări, din cauza războiului, pentru că ar fi fost un exemplu de lașitate și de neseriozitate.

„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență. Cum să vin? (la Bucureşti – n. red.) Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu, miercuri seara, cu câteva ore înainte de declanșarea invaziei, pentru Fanatik.

Dinamo Kiev a revenit din cantonament chiar înaintea discursului lui Putin

Mircea Lucescu şi echipa Dinamo Kiev s-au întors luni, pe 21 februarie din cantonamentul pe care l-au avut în Antalya și care a fost prelungit cu cinci zile înainte de startul returului campionatului ucrainean.  Delegația echipei antrenate de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a aterizat în jurul orei 18:00, înainte de discursul lui Vladimir Putin, referitor la recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Donbas.

Având în vedere războiul, Mircea Lucescu a precizat că în acest moment, toți fotbaliștii lui Dinamo Kiev sunt alături de familii, în oraș. Un singur jucător are părinții în portul Mariupol, la Marea Azov.

„Ei stau cu soțiile, copii aici, la Kiev, poate ceva rude să aibă pe-acolo… Șaparenko are părinții la Mariupol… la Marea Azov… ceva mai mult de o sută de kilometri de Donețk”, a mai spus Mircea Lucescu pentru sursa citată.

Amintim că joi dimineață, Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Ucraina, și, imediat după aceasta, mai multe explozii au avut loc în zona orașelor ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa.

Mihai Leca se pregătește să revină în țară, dacă situația se agravează

Lucescu nu e singurul conațional sportiv pe care războiul l-a prins în Ucraina. Și fotbalistul Mihai Leca (29 de ani), care evoluează la PFK Lviv, în prima ligă din Ucraina se află în această țară. El și-a început contractul aici toamna trecută. Fundașul a povestit pentru pentru Prosport momentele de cumpănă prin care trece.

„Unde stau eu în oraș e liniște. E și distanță mai mare de acele zone. Au dat starea de urgență de ieri și s-au amânat meciurile acum. Ne vor spune la antrenament ce avem de făcut. Încă nu a intrat frica și presiunea în mine aici, fiind la mai mare distanță de unde se întâmplă”, a declarat sportivul pentru sursa citată.

Fotbalistul are întreaga familie în România

“Sunt singur aici, familia e în România. De când am plecat, soția îmi scrie mereu și e la curent cu știrile. Toată lumea e panicată și acum m-au sunat 2-3 prieteni, se tem pentru mine, vor să fiu bine și să mă întorc acasă.

(…) Eu, personal, am avut discuții cu cei din conducerea echipei și mi-au spus ca nu se așteptau la război. Noi avem contracte și trebuie să le respectăm, dar cum acum e situație de urgență, poți să negociezi sau să faci ceva. Chiar nu m-am așteptat vreodată când am semnat aici să se întâmple așa ceva. (…) Daca o să simt că nu sunt în siguranță, o să îmi fac bagajul și plec acasă, pentru că e cel mai important să fii sănătos și lângă familie”, a mai spus Mihai Leca, pentru Prosport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre