Misterul omorului de pe platoul de filmare, demn de un scenariu de Agatha Christie. S-a răzbunat cineva pe Alec Baldwin?

Misterul omorului de pe platoul de filmare, demn de un scenariu de Agatha Christie. S-a răzbunat cineva pe Alec Baldwin?
Tragedia din timpul filmărilor pentru western-ul Rust, desfășurate la Ferma Bonanza Creek din Santa Fe, suscită mare interes în lumea cinematografiei și a presei. Toată lumea așteaptă clarificări de la Poliție.

După cum se știe, Alec Baldwin, unul dintre personajele principale ale filmului, a tras cu un pistol de recuzită despre care se credea că e încărcat cu gloanţe oarbe. Numai că, dintr-un motiv încă neștiut, cineva a lăsat sau pus un glonț letal în arma ce i-a fost dată de asistentul regizorului, David Halls, lui Alec Baldwin. Actorul a tras, așa cum era scenariul filmului, și a ucis-o pe Halyna Hutchins, directoarea de imagine și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, care se afla în spatele ei.

Au urmat momente de groază şi apeluri disperate la 911. Un helicopter a luat-o pe femeie și a transportat-o la spital, dar medicii n-au mai putut-o salva. Regizorul, atins de glonțul care trecuse prin Halyna (42 de ani), a ajuns la spital cu o salvare, iar după curățarea rănii a plecat acasă. Și el și actorul Alec Baldwin sunt devastați de tragedie și și-au anunțat susținerea față de familia colegei lor.

La mijloc ar putea fi o răzbunare

Ancheta polițiștilor este în desfășurare. Se audiază martori, se așteaptă rezultatul probelor criminalistice, incluziv expertiza balistică a armei.

Așa cum am scris într-un articol anterior, pe platoul de filmare Bonanza era o stare tensionată înaintea acestui incident sângeros, petrecut joi.

Mai mult de jumătate din echipa de filmare a părăsit platoul în semn de protest împotriva nerespectării condiţiilor de muncă şi a celor ce ţin de siguranţă. Cu toții erau membri într-un sindicat. Operatorii de camere şi asistenţii lor erau nemulţumiţi de condiţiile din jurul filmului cu buget redus. Se plângeau de naveta pe care erau puși să o facă din orașul în care fuseseră cazați fiindcă era mai ieftin decât în Santa Fe. Se plângeau de turele lungi şi neplata salariilor la timp, dar și de faptul că securitatea lor nu este sigură.

Cu câteva zile înainte, cel care îl dubla pe Alec Baldwin trăsese accidental, în cabina sa, cu un pistol despre care se afirmă că ar fi fost tot cu gloanțe adevărate, letale.

Sunt surse care cred că la mijloc ar putea fi vorba și de o răzbunare legată de conflictul sindical.

Alec Baldwin este membru unui alt sindicat din cinematografie, dar și producătorul filmului Rust. Unii cred că și lui i se datorează situația deplorabilă din timpul filmărilor. Halyna Hutchins era și ea sindicalistă și ambii s-au declarat susținători ai protestului, dar au rămas pe platou să-și continue treaba.

Au fost audiați martori care au spus Poliției că mulți sindicaliști plecați au fost înlocuiți de localnici.

O sursă implicată în filmări a declarat pentru New York Post că un maestru de recuzite, încă nenumit, care a supravegheat arma folosită în împușcătura fatală, a fost un lucrător non-sindicat. El a fost „doar adus” pentru a-i înlocui pe muncitorii care au plecat de la filmări din cauza problemelor semnalate, informează Daily Mail.

Se pune întrebarea cine erau acei muncitori locali, care era pregătirea lor și în ce măsură au verificat arma înainte ca aceasta să fie predată lui Alec Baldwin.

S-a răzbunat cineva pe Alec Baldwin? Până în acest moment totul pare rupt dintr-un scenariu scris de Agatha Christie. Vom vedea ce descoperă anchetatorii.