Simona Ionescu / Redactor Șef

Mitică Dragomir, din nou ”interogat”. De data aceasta, nu de DNA

Mitică Dragomir, din nou ”interogat”. De data aceasta, nu de DNA
Mitică Dragomir a făcut de toate în viața lui, inclusiv pușcărie. Acum are 75 de ani și este om de afaceri prosper, dar a fost fotbalist, milițian, șef la Ligă, mogul de presă, politician.

Mitică Dragomir este următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminică, de la ora 22:30, la Kanal D. Era bogat și pe vremea comuniștilor, este și azi. Totuși a fost condamnat de trei ori pentru jocuri de noroc, șpagă, abuz în serviciu. “Sunt curat ca lacrima și drept ca lumânarea!”, îi spune Mitică Dragomir jurnalistei Denise Rifai.

Mitică Dragomir, din nou ”interogat”. Merge la Denise Rifai, nu la DNA

Dumitru Dragomir, Mitică ori „Oracolul de la Bălcești”, este invitatul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată duminică, 5 decembrie, de la ora 22:30, la Kanal D.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este un personaj extrem de spumos, vocal, dar controversat al scenei publice românești. S-a aflat de multe ori pe prima pagină ale publicațiilor.

În tinerețe, Mitică Dragomir a fost fotbalist, timp de cinci ani. S-a retras la vârsta de 25 de ani, din cauza unei accidentări. Apoi a condus cinci cluburi de fotbal, timp de 18 ani, ocupând poziții de conducere.

Mitică Dragomir s-a aflat în structurile de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal, timp de peste două decenii, de la înființarea acesteia, în 1992.

Cea mai mare dramă a vieții sale, moartea fiului

A fost și deputat PRM în Parlamentul României, timp de două mandate. În plus, a fost patron de presă, dezvoltator imobiliar și a investit în industria hotelieră.

În plan personal, Mitică Dragomir este căsătorit de peste 50 de ani, are un fiu și doi nepoți. A mai avut un băiat, care a murit în somn, la 18 ani. Și atunci i-a trecut prin cap să se sinucidă.  „Băiatul meu a murit la 18 ani. Noaptea în somn a vomitat, a luat-o vomitătură pe trahee şi a murit în somn. Manuel îl chema. El era sportiv şi făcea vizite medicale. Nimeni nu a descoperit ce s-a întâmplat. Acidul gastric dacă intră în plâmni e mai nenorocit decât acidul sulfuric. Am plecat din Braşov pentru că stăteam toată ziua la cimitir. Pentru mine el nu a murit. Am un tablou mare în casă cu el. E mereu acolo. Am avut o tărie supranaturală”, a povestit el.

Ce întrebări i-a pregătit Denise Rifai

Jurnalista Denise Rifai este pregătită de atac frontal. Îl întreabă despre toate scandalurile în care a fost implicat Mitică Dragomir.

  • “Ați fost amenințat cu moartea pentru dezastrul din fotbalul românesc?”
  • “Câte blaturi ați făcut la ordin?”
  • “Ați fost coordonatorul securiștilor din fotbalul românesc?”
  • “Sunteți nostalgic după comunism?”
  • “Cum l-ați ajutat pe Becali să fure Steaua?”
  • “V-ați mai gândit vreodată la sinucidere?”
  • “V-a fost vreodată dor de tata?”
  • “Veți scapa din nou de închisoare?”. Acestea sunt câteva dintre cele 40 de întrebări la care va trebui să răspundă Mitică Dragomir.

De ce a vrut Mitică Dragomir să se sinucidă

Dumitru Dragomir a fost achitat, în 2018, într-un dosar de care s-a temut foarte mult şi pentru care iniţial fusese condamnat la 7 ani de închisoare. I-a fost frică să nu s-a petreacă ultimii ani din viaţă la închisoare.

În trecut, Dragomir a povestit că în 1990, după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu împotriva intereselor obşteşti, a vrut să se sinucidă în închisoare.

”M-au ţinut şapte luni şi jumătate în puşcărie. M-au băgat într-o celulă fără geamuri, era gheaţă de două palme în interior.  M-am gândit la sinucidere, însă nu am putut să o fac pentru că aveam o familie. Dacă eram singur, o făceam. Mă gândisem şi cum”, a dezvăluit fostul președinte FRF.

În 1990, Dumitru Dragomir era preşedinte al echipei Miliţiei, Victoria Bucureşti. El şi-a petrecut primele luni de după Revoluţia din 1989 în închisoare, după ce comuniştii găsiseră la el o avere uriaşă pe care nu a putut-o justifica. Avea televizoare, videorecordere, radiocasetofoane, congelatoare, librete CEC cu câştiguri în autoturisme, bijuterii, etc.  Înainte de asta, Dragomir mai stătuse câteva luni la închisoare.  S-a întâmplat în 1976, când Mitică de la Ligă a fost prins de Miliţie practicând jocuri de noroc, poker și barbut, lucru complet interzis pe vremea comuniştilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre